ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καμμένος από τη Λάρισα: 1η Στρατιά και ΑΤΑ θα είναι το Κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων (Φωτό)

Σήμερα στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, στο Στρατόπεδο «Νικολάου Πλαστήρα», πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πολεμικών σημαιών σε Σχηματισμούς, Συγκροτήματα και Μονάδες του Στρατού Ξηράς. Στην τελετή παραβρέθηκε  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος και απένειμε τις πολεμικές σημαίες.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Α ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Α ΓΕΣ Χρήστος Τελίδης, Ο Αρχηγός του ΑΤΑ Χρήστος Χριστοδούλου, και ο Αρχηγός της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

kammenos-afiksi

ejedra2kammenos-5

 

Επίσης την τελετή παρακολούθησε ο Περιφεριάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ το Δήμο Λαρισαίων εκπροσωπούσε ο Γιώργος Σούλτης  Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Διοίκησης καθώς και πλήθος φορέων.

kammenos-6stratia-1

Το Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνόδευε ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης.

stratia-3

stratia-4

Στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

papades

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων

stefani

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε: “Με την τελετή αυτή δίνουμε σημασία στο παρελθόν. Σε εκείνους που έπεσαν για την πατρίδα, κάνοντας την πατρίδα μας ελεύθερη, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Στηρίζει όλος ο Ελληνικός Λαός τις ένοπλες δυνάμεις και τα νέα στελέχη θα συνεχίσουν την παράδοση και την ένδοξη ιστορία. Η Λάρισα είναι το κέντρο της 1ης Στρατιάς και θα παραμείνει το σημαντικότερο κέντρο της επικράτειας που αποτελεί την βάση και της 1ης Στρατιάς και του του ΑΤΑ.”

kammenos-4

ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και για την τουρκική επιθετικότητα αλλά και τις διεκδικήσεις των Τούρκων λέγοντας ότι “Δεν υπάρχει κανένα καθεστώς αμφισβήτησης από κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα μας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Εθνική μας Κυριαρχία. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες αν χρειαστεί να προασπίσουν την πατρίδα. Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις λεκτικές προκλήσεις.”

Ο Καμμένος με ένα χαμόγελο απέφυγε να απαντήσει στα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις Πούτιν για κοπή δραχμής στη Ρωσία που ισχυρίζεται ότι είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν υπογράψει το 3ο μνημόνιο.

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις