ΚΟΣΜΟΣ

Επέμβαση κόστους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον διαχωρισμό σπάνιων διδύμων

Οι Anias και Jadon McDonald ήρθαν στον κόσμο τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σικάγο, ενωμένοι στο κεφάλι. Τα σιαμαία αγοράκια είναι τέλεια έτσι όπως είναι, λένε οι γονείς τους. Για να μπορέσουν όμως να έχουν μια ευκαιρία σε μια φυσιολογική ζωή, ταξίδεψαν μέχρι το Μπρονξ της Νέας Υόρκης όπου χθες το πρωί χειρουργήθηκαν για να διαχωριστούν. Η επέμβαση θεωρείται πολύ σπάνια, σύμφωνα με τη Daily Mail, και το κόστος της ανέρχεται στα 2,5 εκατ. δολάρια.

Η μητέρα τους Nicole αναγνωρίζει πως όλο αυτό γίνεται για το καλό τους αλλά ο φόβος πως κάτι μπορεί να πάει στραβά την τρομοκρατεί. «Είναι πολύ δύσκολο», δηλώνει.

Οι Anias και Jadon- έχουν κι έναν τρίχρονο αδελφό, τον Aza- αποκαλούνται «craniopagus twins» και η περίπτωσή τους είναι μία στα 25. εκατ. Γεννήσεις.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είναι εκπληκτικό που έζησαν 13 ολόκληρους μήνες καθώς σε ποσοστό 40% δίδυμοι τέτοιου τύπου γεννιούνται νεκροί. Από όσους επιβιώσουν στη γέννα, το ένα τρίτο πεθαίνει το πρώτο 24ωρο. Όσοι διαψεύσουν και αυτή την πρόβλεψη, αντιμετωπίζουν κίνδυνο 80% να πεθάνουν πριν γίνουν δύο ετών, αν δεν διαχωριστούν.

Ο διαχωρισμός τους σημαίνει πως το ένα ή και τα δύο παιδιά είναι πιθανό να έχουν αναπτυξιακές επιπλοκές.

«Ξέρουμε πως είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό αλλά πάντα θα αγαπούμε τα αγόρια μας», δήλωσε ο πατέρας τους, Christian.

Την επέμβαση ανέλαβε ο Δρ James Goodrich, νευροχειρουργός με ειδίκευση στον διαχωρισμό σιαμαίων διδύμων ενωμένων στο κεφάλι.

Στο χειρουργείο βρίσκεται και ο πλαστικός χειρουργός Δρ Oren Tepper για να αναδομήσει τα κρανία των μωρών.

Η ιατρική ομάδα αφιέρωσε τρεις μήνες στην προετοιμασία της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν στο χειρουργείο, χρησιμοποιώντας 3D μοντέλο των κεφαλιών των μωρών και εξετάζοντάς ηλεκτρονικά διάφορα σενάρια.

Με την ολοκλήρωση της επέμβασης τα αγοράκια θα μείνουν για 72 ώρες στη ΜΕΘ και ακολούθως για μήνες σε κέντρο αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τον Δρ Goodrich, η ομιλία τους δεν αναμένεται να επηρεαστεί αλλά υπάρχει περίπτωση να δυσκολεύονται στην κίνηση.

«Δεν έχουν καθίσει ποτέ, δεν έχουν μπουσουλήσει κι έτσι δεν έχουν έλεγχο της πλάτης τους», εξήγησε στο CNN.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η οικογένεια είχε ασφάλεια υγείας που καλύπτει μεγάλο μέρος του ποσού αλλά εξακολουθούν να τους λείπουν 100.000 δολάρια. Για το λόγο αυτό έχουν ανοίξει σελίδα GoFundMe, ζητώντας βοήθεια.

boys3boys4boys5boys6boys2boys1boys7boys8

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις