ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναρξη χειμερινών προβολών στο Χατζηγιάννειο

Με το ιταλικό φιλμ «Είμαι ο Έρωτας», ξεκινούν οι προβολές για το φετινό χειμώνα στο Χατζηγιάννειο, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 19:00 και στις 21:30, οι κινηματογραφόφιλοι της πόλης, θα παρακολουθήσουν ένα ερωτικό – οικογενειακό δράμα, από αυτά που συναντάμε πλέον όλο και πιο σπάνια στις σκοτεινές αίθουσες.

Το διακρίνει σε πρώτο επίπεδο ο ποιητικός ρεαλισμός που εκπορεύεται από την υψηλής αισθητικής κινηματογράφηση του Λούκα Γκουαντανίνο και την ονειρική, διεισδυτική φωτογραφία του Γιόρικ Λε Σο.

Εκτός όμως, από το καθαρά οπτικό κομμάτι που ασκεί πρωτόγνωρη μαγνητική επιρροή στο θεατή, η ταινία χρωστά πολλά στους ηθοποιούς της, ιδιαίτερα στην  Τίλντα Σουίντον, στο ρόλο της μεσήλικης Ρωσίδας που ασφυκτιώντας μέσα σ’ ένα νεκρό συναισθηματικά γάμο, αφήνεται στο πάθος που γεννά ο κολλητός φίλος του γιου της.

Το «Είμαι ο Έρωτας», είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις και, ταυτόχρονα, ένα μπαρόκ βισκοντικό μελόδραμα, στα ίχνη του «Γατόπαρδου».

Μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της.

Υπόθεση:

Οι Ρέκι είναι μία ισχυρή μεγαλοαστική οικογένεια στο σύγχρονο Μιλάνο. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο Εντουάρντο Ρέκι ο πρεσβύτερος, παραδίδει με κάθε επισημότητα τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης στο γιο του.

Στο ίδιο τραπέζι ο εγγονός του, συστήνει τη μέλλουσα γυναίκα του. Ένα άλλο όμως πρόσωπο, καλός φίλος του εγγονού και σεφ στο επάγγελμα, ο Αντόνιο, θα παρεισφρήσει διαβρωτικά στο οικογενειακό σύμπαν κλέβοντας την καρδιά της μητέρας του φίλου του, Έμμα.

Έτσι, αρχίζει μια αφήγηση, που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.

Δραματική 2009 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 120′

Σκηνοθεσία : Λούκα Γκουαντανίνο
με τους: Τίλντα Σουίντον, Φλάβιο Παρέντι, Εντουάρντο Γκαμπριελίνι, Άλμπα Ροργουάχερ, Μαρίζα Μπέρενσον

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις