ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκπαιδεύονται για την αποτέφρωση νεκρών μέσα σε πλοίο!

Με όλο και περισσότερους Τρικαλινούς να αναζητούν τρόπο να… αποτεφρωθούν αντί για να ταφούν (μετά θάνατον) οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών εκπαιδεύονται στην «αποτέφρωση».

Όπως λέει ο Τρικαλινός γραμματέας της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος Μιχάλης Παναγιώτου στο trikalavoice.gr «ο αριθμός όσων ζητούν πληροφορίες για αποτέφρωση αυξάνεται συνεχώς στα Τρίκαλα». Σε σύνολο χώρας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 4.000 Έλληνες αποτεφρώνονται στην Βουλγαρία. Για πρώτη φορά τα γραφεία τελετών της Ελλάδας (ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετοί Τρικαλινοί) θα εκπαιδευτούν για να μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειες των νεκρών την ταφή της τέφρας στην θάλασσα ή την φύση όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Αυτό θα γίνει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριο της Ένωσης. Το θέμα του συνεδρίου είναι “Οι εξελίξεις των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα και η αποτέφρωση των νεκρών”. Στα πλαίσια του συνεδρίου που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης κ. Αντώνης Αλακιώτης θα εκπαιδεύσει τους παρευρισκόμενους από τα γραφεία τελετών της Ελλάδος για το πως γίνεται η ταφή της τέφρας στη θάλασσα και τη φύση. Η πρακτική εξάσκηση θα γίνει με το πλοίο ΙΛΙΑΣ στη θαλάσσια περιοχή της Αγριάς Βόλου και η ταφή στη φύση σε κοντινή περιοχή. Θα προβληθεί ταινία με το πώς γίνεται η αποτέφρωση σε αποτεφρωτήριο στο Αμβούργο, πως διασπείρεται η τέφρα σε σιντριβάνι στην Βουδαπέστη και η ταφή τέφρας σε ανθόκηπους στο MemorialGardenστο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις