ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αναπτυξιακός Νόμος: Επιδοτήσεις 100% σε μετρητά για τους αγρότες

Νέα οφέλη για τους αγρότες φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Οι αγρότες μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι και το 100% της επιδότησης σε μετρητά. Μοναδική προϋπόθεση για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο είναι η αποδεδειγμένα ίδια συμμετοχή του κάθε επενδυτικού φορέα, σε ποσοστό 25% του συνολικού κόστους.

Στην πράξη αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» ότι για μια ομάδα παραγωγών, έστω και δύο ατόμων, η ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών γίνεται εφικτή. Επομένως, πρόκειται για χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μέσα από συμπράξεις μπορούν να υλοποιήσουν ακόμη και φιλόδοξα σχέδια. Στις σημερινές συνθήκες, οι δρόμοι της ανάπτυξης περνούν μέσα από την ένταση της εξαγωγικής προσπάθειας. Με τυποποιημένα, επώνυμα και αναγνωρισμένα προϊόντα.

Η χώρα μας έχει αυτές τις δυνατότητες ως σημαντική δύναμη παραγωγής όχι μόνο στο ελαιόλαδο. Τα νέα εργαλεία δημιουργούν προϋποθέσει για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Στην ανάπτυξη συνολικά της γεωργικής παραγωγής αλλά και στην αξιοποίηση του νόμου ανά δραστηριότητα, περιοχή και μέγεθος επιχείρησής.

aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις