ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Η πορεία μιας startup από την Ελλάδα στον κόσμο»

Εξαιρετική απήχηση σημείωσε χθες, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, η πρώτη διάλεξη της σειράς σεμιναρίων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Ομιλητής ήταν ο κ. Μπαντάς Σωτήριος, CEO της εταιρίας «Centaur Technologies» με θέμα:  «Η πορεία μιας startup από την Ελλάδα στον κόσμο».

Ο κ. Μπαντάς μίλησε για την εμπειρία του να ξεκινάει κανείς ένα επιχειρηματικό εγχείρημα σε μια χώρα που πλήττεται από την κρίση και ειδικά σε μια πόλη της τάξης μεγέθους του Βόλου και να φθάνει να λαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 1.3 εκ. ευρώ από το Ισραήλ. Εξέφρασε τη συναισθηματική του σύνδεση με το Βόλο αλλά και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που τον έκαναν να τον επιλέξει ως την έδρα της επιχείρησής του. Τόνισε τη σημασία ύπαρξης δικτύωσης με άλλες επιχειρήσεις αλλά και με το πανεπιστήμιο οραματιζόμενος τη δημιουργία ενός AgriTech Hub στη Θεσσαλία.

Ο κ. Μπαντάς αναφέρθηκε και στο κομμάτι της επένδυσης του Ισραήλ, εξηγώντας το λόγο που επέλεξε να κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση για συνεργασία, τις τεχνικές λεπτομέρειες διαπραγμάτευσης μιας τέτοιας επένδυσης αλλά και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι νέοι επιχειρηματίες στην αναζήτηση επενδυτών.
Τέλος, μίλησε για τα επόμενα βήματα της εταιρίας και την επόμενη συνεργασία που θα είναι επίσης στο εξωτερικό αλλά και την αναμενόμενη αύξηση στο προσωπικό της εταιρίας του που κατά προσέγγιση πρόκειται να υπερδιπλασιαστεί, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας της πόλης.

katagrafi1
Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν μέλη τόσο του ακαδημαϊκού όσο και του επιχειρηματικού κόσμου. Η ομιλία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι youtube της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (MOKE UTth).
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 με ομιλητή τον κ. Λαμπριανίδη Λόη, Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, με θέμα «Μετουσιώνοντας τις στρατηγικές αποφάσεις σε Πολιτικές για την ανάπτυξη».

Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτές στο κοινό.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει τα θέματα “Διαχείριση της αλλαγής” και «Επενδύσεις και Ανάπτυξη» και διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις