ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δεν έχουν προκηρύξει στα ΠΕΠ τις δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στη Θεσσαλία- Στα όρια εξαθλίωσης πολίτες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης

Την ολοκλήρωση της τρίτης παράτασης χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας την 31η Οκτωβρίου 2016 κάνει γνωστή σήμερα με έγγραφο της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου και ήδη η αναστάτωση είναι μεγάλη σε εργαζόμενους και δικαιούχους όπου αποτελούν χιλιάδες πάνω από 100.000 συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται και βρίσκονται σε «καθεστώς» οικονομικής εξαθλίωσης

Σύμφωνα με το έγγραφο Φωτιου ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της τρίτης κατά σειρά παράτασης χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Δομές Φτώχειας) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.),γίνεται γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. είναι η 31η Οκτωβρίου 2016. Μετά την ημερομηνία αυτή, η λειτουργία των Δομών Φτώχειας, εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-20. Το πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι λόγω ότι στην πραγματικότητα όμως τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομες ακόμα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για παράδειγμα μόλις έγινε η ένταξη των δομών οι οποίες έχουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από τις 1/1/2017. ενώ στην πραγματικότητα ώσπου να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη πρόσληψη του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και τις νόμιμες διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού των δομών (διαγωνισμοί κλπ) , το νωρίτερο που θα είναι οι δήμοι σε θέση να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. θα είναι το Μάρτιο του 2017. Αντίστοιχα σε άλλες Περιφέρειες, όπως για παράδειγμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έχουν καν προκηρύξει στα ΠΕΠ τις δομές και επομένως είναι τελείως ανέφικτο να λειτουργήσουν με το νέο πλαίσιο άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι από 1/11/2016 «κλείνουν» 256 δομές και ότι τα 118.000 άτομα τα οποία εξυπηρετούνται σήμερα, παύουν να λαμβάνουν υπηρεσίες.

Χρειάζεται να συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για άτομα και οικογένειες τα οποία ζουν σε ακραία φτώxεια και κοινωνικό αποκλεισμό και είναι απόλυτα εξαρτημένα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από τους δήμους για την καθημερινή τους επιβίωση!

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις