ΛΑΡΙΣΑ

Αγιασμός στον νέο Παιδικό Σταθμό της Τερψιθέας

Στον αγιασμό για τη λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων στην Τερψιθέα, παρέστη το πρωί της Πέμπτης, ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καλογιάννης, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού για τις οικογένειες που κατοικούν στην Τερψιθέα, τονίζοντας τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει για να διαμορφωθεί το κτίριο που παλιότερα στέγαζε Νηπιαγωγείο, σε χώρο ικανό να λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός. Παράλληλα, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

terpsithea-pedikos-stathmos-1

 

Για τη διαμόρφωση του σε κτίριο που να καλύπτει τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία Παιδικού Σταθμού έγιναν εργασίες μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (θερμανση, ηλεκτρολογικά, πυροπροστασία, υδρευση – αποχέτευση) για τη διαμόρφωση των χώρων που περιλαμβάνουν:

Α. ΥΠΟΔΟΧΗ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1. Είσοδος –αναμονή
2. Γραφείο Δ/νσης
3. W.C. προσωπικού-κοινού
Β1.ΧΩΡΟΙ ΒΡΕΦΩΝ
1. Αίθουσα ύπνου βρεφών
2. Αίθουσα απασχόλησης βρεφών
3. Αίθουσα αλλαγών
4. Χώρος παρασκευής γάλακτος(στην κουζίνα)
Β2. ΧΩΡΟΙ ΝΗΠΙΩΝ
1. Αίθουσα απασχόλησης νηπίων
2. Αίθουσα ύπνου νηπίων
3. Χώρος W.C. νηπίων
Γ. ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1. Κουζίνα
2. Πλυντήριο
3. Γενική αποθήκη (στο υπόγειο)
4. Λεβητοστάσιο(στο υπόγειο)

terpsithea-pedikos-stathmos-3

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δ. Λαρισαίων και κόστιες 12.000 ευρώ περίπου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και Δημ. Μαβίδης, ο πρόεδρος ττης Τοπικής Κοινοτητας Τερψιθέας κ. Ν. Μπόνιας και μέλη της κοινότητας. η γενικής διευθύντρια του Δήμου κ. Ευαγ. Γιοβρή, η προισταμένη της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στ. Μπαξεβάνου, ο αν. προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθαν. Πατσιούρας κ.α.

Μετά τον αγιασμό, ο κ. Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής βρέθηκαν στα γραφεία της τοπική κοινότητας, όπου συζήτησαν την εξέλιξη ζητημάτων που αφορούν στην Τερψιθέα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις