ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook απενεργοποίησε τον λογαριασμό της εξαιτίας αυτής της τρυφερής φωτογραφίας

Το δικαίωμα των γυναικών στο δημόσιο θηλασμό και η προστασία τους από επικρίσεις και υποτιμητικά σχόλια για αυτήν τους την επιλογή θα έπρεπε στις μέρες μας να θεωρούνταν δεδομένα, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει, ούτε καν στο «σύμπαν» των πρωτοποριακών social media.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα βγαίνουν στη δημοσιότητα καταγγελίες από γυναίκες των οποίων οι αναρτήσεις αφαιρούνται ή κλείνουν οι λογαριασμοί τους, επειδή η δημοφιλής πλατφόρμα έκρινε ως «απρεπείς» τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει και τις δείχνουν να θηλάζουν τα μωρά τους.

Το πιο πρόσφατο – εξοργιστικό – παράδειγμα είναι εκείνο της Rebecca Wanosik, μιας γυναίκας η οποία προθυμοποιήθηκε να θηλάσει, μαζί με το δικό της μωράκι, και εκείνο μιας άλλης μητέρας, η οποία υποβλήθηκε πρόσφατα σε εγχείριση. Χωρίς καν να τη γνωρίζει, ενημερώθηκε για το πρόβλημά της μέσω ενός φίλου και πρότεινε να ταΐζει για κάμποσο καιρό το νεογέννητο βρέφος, μαζί με το δικό της.

Όπως η ίδια ανέφερε σε αμερικάνικα MME, ενώ θήλαζε ταυτόχρονα τα δύο μωράκια, εκείνα πιάστηκαν χεράκι-χεράκι, ένα συγκινητικό στιγμιότυπο που θέλησε να αιχμαλωτίσει σε μια φωτογραφία, την οποία ανέβασε έπειτα στο Facebook.

Ωστόσο, η όμορφη χειρονομία της και η τρυφερή φωτογραφία εκλήφθηκαν ως «ένδειξη χυδαιότητας» από ορισμένους κακόπιστους χρήστες, οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν report την ανάρτησή της. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε λίγη ώρα ο λογαριασμός της είχε απενεργοποιηθεί, σαν να είχε ανεβάσει … πορνογραφικό υλικό.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιστατικού, το Facebook έσπευσε να αποκαταστήσει τη λειτουργία του λογαριασμού κάνοντας λόγο για λάθος. Αυτό που δεν ξεκαθάρισε ωστόσο το δημοφιλές site είναι γιατί εξακολουθεί να πραγματοποιεί το ίδιο λάθος ξανά και ξανά, από τη στιγμή που οι κανονισμοί του επιτρέπουν ξεκάθαρα τις φωτογραφίες θηλασμού.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις