ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» στο Θέατρο του Μύλου

…Ξέρετε πότε νὰ λέγη ὁ καθεὶς «ἐγώ»; Ὅταν ἀγωνιστῆ μόνος του καὶ φκειάση, ἢ χαλάση, νὰ λέγη ἐγὼ· ὅταν ὅμως ἀγωνίζονται πολλοὶ καὶ φκειάνουν, τότε νὰ λένε «ἐμεῖς». Εἴμαστε εἰς τὸ «ἐμεῖς» κι᾿ ὄχι εἰς τὸ «ἐγώ»…

Μέσα σε ένα χωμάτινο αλωνάκι και συνοδεία λύρας και ταμπουρά,ακούγεται ο λόγος του Μακρυγιάννη, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, έτσι όπως ο Θανάσης Σαράντος εμπνεύστηκε, σκηνοθέτησε και παρουσιάζει τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη».

«Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή», έλεγε ο Μακρυγιάννης, ήρωας του σπαθιού και της πένας, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την “απελέκητη γραφή” του.

Με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατό του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος, παρουσιάζει τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 21:00, στο πλαίσιο των Θεατρικών Συναντήσεων που διοργανώνει το Θεσσαλικό θέατρο στο Θέατρο του Μύλου,  την παράσταση που ανέβηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, στο Κροκύλειο Φωκίδος.

Δείγμα της δημώδους γλώσσας στη νεοελληνική γραμματεία, τα «Απομνημονεύματα», είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα, που θα θελήσει να την ιστορήσει πάνω στο χαρτί. Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται.

Σκηνοθεσία-διασκευή-ερμηνεία-φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος
Μουσική σύνθεση: Τζιχάν Τούρκογλου
Μουσικός επί σκηνής: Στέλιος Βαρβέρης (πολίτικη λύρα, ούτι, σάζι)
Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης
Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: Γιώργος Φουκαράκης
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 2410 533417

Κανονικό εισιτήριο 10 ευρώ.

Μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, άνω των 65) 8 ευρώ

Ανέργων, ομαδικά 5 ευρώ

Προπώληση 8 ευρώ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις