ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποίηση του Υπουργείου Παιδείας από την πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι, για 1.500 προσφυγόπουλα, σε σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο και μέσα στο επόμενο διάστημα, θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ήδη από τις μέρες προεγγραφής των προσφυγόπουλων στα Κέντρα Φιλοξενίας επικράτησε κλίμα ενθουσιασμού, το οποίο κορυφώθηκε σήμερα, ημέρα έναρξης του προγράμματος, με μεγάλο αριθμό νέων αιτήσεων.

Τα παιδιά μετέβησαν στα σχολεία με λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ξεναγήθηκαν στις τάξεις και τα σχολικά κτήρια και γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς, ενώ έλαβαν σχολικές τσάντες και βιβλία.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, «με εξαίρεση μεμονωμένα περιστατικά που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, αλλά αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους από τους εκπροσώπους του υπουργείου, η υποδοχή των παιδιών από τους Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς υπήρξε ενθουσιώδης».

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με το πιο θερμό τρόπο στην αρμονική ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εκπαιδευτικούς, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στις δημοτικές αρχές, στους πολυάριθμους εθελοντές φοιτητές, αλλά και στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή για τη συμβολή τους στην επιτυχία της πρώτης σχολικής ημέρας για τα παιδιά των προσφύγων.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις