ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Οι έφηβες ανησυχούν για τα γεννητικά τους όργανα και κάνουν λίφτινγκ για να τα ομορφύνουν

Ακόμη και 15χρονες επισκέπτονται τον πλαστικό για να κάνουν αιδοιοπλαστική

Σε ηλικία 15 ετών, πολλές έφηβες περνούν το κατώφλι του πλαστικού για να του ζητήσουν αιδοιοπλαστική, δηλαδή, «λίφτινγκ» στα γεννητικά τους όργανα.

Πρόκειται για μία νέα τάση, όπως υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Τelegraph». Ο αριθμός των εφήβων που ανησυχούν έντονα για το κατά πόσο είναι φυσιολογικά τα γεννητικά τους όργανα έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει αυστραλιανή έρευνα.

Οι έφηβες επισκέπτονται το πλαστικό για να μάθουν πληροφορίες για την «labiaplasty» (αιδοιοπλαστική), μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται ιστός από το αιδοίο. Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Μαγδαληνή Σιμόνις από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, υποστηρίζει πως, στο ιατρείο της προσέρχονται όλο και περισσότερες νεαρές κοπέλες που της ζητούν να μάθουν πληροφορίες για την διαδικασία αυτή.

«Αισθάνθηκα απροετοίμαστη για να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις. Και με τους συναδέλφους μου που το συζητήσαμε, μου είπαν ότι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα», επισημαίνει η Αυστραλή καθηγήτρια. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, επικεντρώθηκε στην εμπειρία των γιατρών για τις χειρουργικές επεμβάσεις στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Για την επικεφαλής της έρευνας, οι παράγοντες που ενισχύουν την γυναικεία ανησυχία για τα γεννητικά τους όργανα είναι το online πορνό, το παίζει καθοριστικό ρόλο στην απογοήτευσή τους.

Το 2013, πάνω από 1.500 αιδοιοπλαστικές διεξήχθησαν στην Αυστραλία σε νεαρές γυναίκες, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με την τελευταία δεκαετία. Η καθηγήτρια Σιμόνις ζήτησε από 400 χειρουργούς να καταγράψουν τις συνήθεις ερωτήσεις των νεαρών κοριτσιών προτού υποβληθούν στην διαδικασία. Το 54% οι νεαρές γυναίκες ζητούσαν να κάνουν την επέμβαση ενώ το 97% όλων των ηλικιών ρωτούσαν τον γιατρό τους για το αν είναι φυσιολογικά τα γεννητικά τους όργανα.

Η αιδοιοπλαστική μπορεί να μειώσει το μέγεθος που έχουν τα «χείλη» του αιδοίου αλλάζοντας παράλληλα και το σχήμα του. Η όλη χειρουργική πράξη γίνεται με τοπική νάρκωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις