ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα δημιουργικό καλοκαίρι για τη βιβλιοθήκη Ραψάνης!

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνεσαι την 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας.
Αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά δοκιμάστηκαν στην παρατηρητικότητα, στην ικανότητά τους να καταγράφουν ότι βλέπουν, να ακούν, να γεύονται, να ακουμπούν. Στον τρόπο που πειραματίζονται με τα δεδομένα τους. Στην ευφυΐα τους να ανακαλύπτουν κάτι ενδιαφέρον και στο πιο πεζό στοιχείο. Στην πρωτοτυπία να δημιουργούν κάτι καινούργιο από παλιά υλικά. Στην τέχνη του να αφηγούνται μια ιστορία. Αυτά και πολλές άλλες μικρές πινελιές, όπως κάτι μικροσκοπικό, ένα εισιτήριο ,ένας φανταστικός τόπος ,μια καρτ ποστάλ, μια παράδοση.
Στο ταξίδι μας αυτό με την προτροπή «Γίνε εξερευνητής του κόσμου!», μας συντρόφευσαν 743 παιδιά σε 40 δράσεις , με την υποστήριξη 18 εθελοντών .Οι μικροί φίλοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα δανείστηκαν 1227 παιδικά βιβλία. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας αποτελεί το πρώτο πανελλήνιο πρόγραμμα ανάπτυξης κοινού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος  στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
biblio8hkh_rapsanhs1
Σηματοδοτεί επίσης την ανάπτυξη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συγκροτεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με σκοπό την εδραίωση συνεργασιών ανάμεσα στις βιβλιοθήκες της χώρας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στο κοινό. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, ήταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εξερεύνηση συνεχίζεται!
Παράλληλα, η βιβλιοθήκη συμμετείχε στις δράσεις για παιδιά που οργανώθηκαν από το πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Ξενώνα Ραψάνης», με μεγάλη συμμετοχή επίσης των μικρών μας φίλων.
Συνεχίζουμε και το χειμώνα φυσικά με νέα προγράμματα.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις