ΛΑΡΙΣΑ

Η απάντηση του ΕΣΛ στο Π. Νταή

Απαντήσεις στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Παναγιώτη Νταή έδωσε σήμερα με ανακοίνωσή του ο ΕΣΛ. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Σε χθεσινή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, κύριος Παν. Νταής μεταξύ άλλων σημείωσε πως δε μπορούμε να δείχνουμε τη Δημοτική αρχή εμείς που δεν μπορέσαμε να υλοποιήσαμε εγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία open mall (χρησιμοποιούμε αυτολεξεί τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση)
Επί της δήλωσης αυτής έχουμε να επισημάνουμε και να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η δράση «Ενίσχυση Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου» δεν υλοποιήθηκε, εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της χρηματοδότησης εκ μέρους του υπουργείου ανάπτυξης. Όταν η χρηματοδότηση έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ έχει εγκριθεί από τις αρχές Οκτωβρίου, και πρέπει το έργο να ολοκληρωθεί έως τις 31, τότε η υλοποίησή του είναι αδύνατη. Το κάθε project από τα έξι είχε το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Αν επιλέγαμε να δαπανήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σε δράσεις βιτρίνας, τότε θα μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε και σε πέντε μέρες. Εμείς, όμως, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της δημιουργίας υποδομών , θέλαμε να αφήσουμε μια προίκα στην πόλη (ασύρματες ηχητικές εγκαταστάσεις σε όλο το κέντρο, freewifi, δικτύωση επιχειρήσεων). Η υλοποίηση αυτών των δράσεων απαιτούσε διάστημα τουλάχιστο δύο μηνών. Ζητήσαμε παράταση η οποία και δε δόθηκε, γιατί έληγε το ΕΣΠΑ. Και αντί να ακολουθήσουμε αντισυμβατικές μεθόδους προτιμήσαμε να διεκδικήσουμε την ένταξη του έργου στην επόμενη προγραμματική περίοδο, κάτι που κατόπιν ενεργειών τόσο του ΕΣΛ όσο και της ΕΣΕΕ, είναι στο σχεδιασμό του υπουργείου και πιθανότατα με ακόμα μεγαλύτερο προϋπολογισμό.
Καλό θα είναι, λοιπόν, όποιος θέλει να ασκήσει κριτική να το κάνει, αφού λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα. Εμείς την κριτική και τη δεχόμαστε και την επιζητούμε. Κάποιους άλλους φαίνεται πως τους ενοχλεί. Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε και να τονίσουμε πως δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσουμε την άδεια κανενός, προκειμένου να εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, όπως έχουμε και δικαίωμα αλλά και θεσμική υποχρέωση. Ως φορέας θα επαινούμε τα καλά και θα επικρίνουμε τα κακώς κείμενα. Αν πάλι ο κύριος αντιδήμαρχος κατηγορεί τον Εμπορικό Σύλλογο, προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής για την παράνομη λειτουργία του παζαριού για όγδοη ημέρα, μάλλον δεν πείθει κανέναν. Το να κατηγορείς, όμως, για επικοινωνιακούς λόγους φορείς της πόλης, οι οποίοι μάλιστα εκπροσωπούν ένα από τα πιο παραγωγικά και ζωντανά κομμάτια της, είναι και άστοχο και άκομψο.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις