Αργεντίνικο tango: Κάτι παραπάνω από ένα είδος χορού – Που θα τον μάθετε στη Λάρισα

Δημοσιεύθηκε στις: 7 Οκτωβρίου 2016, 12:21

Τι είναι αλήθεια το Tango; Ένα είδος χορού; Αργεντίνικη μουσική; Μια γυναίκα και ένας άνδρας, που απλά αγκαλιάζονται και χορεύουν; Ναι, αλλά όχι ΜΟΝΟ.

Χορεύοντας Tango ανακαλύπτεις οτι αυτός ο χορός, είναι κάτι πολύ περισσότερο από οτι φανταζόμαστε! Κάτι μαγικό!!!

Το τάνγκο είναι κάτι παραπάνω από ένα είδος χορού. Αποτελεί μια ολοκληρωτική τέχνη, μια βαθιά φιλοσοφία, έναν τρόπο να σκέφτεσαι και να ζεις. Έτσι, το τάνγκο δεν περιορίζεται μόνο στις φιγούρες των χορευτών αλλά εσωκλείει μέσα του τη μουσική, τους στίχους των τραγουδιών, την έκφραση, το πάθος, τη μελαγχολία, την αέναη αναζήτηση του εαυτού, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τη δύσκολη αποδοχή του ότι o χρόνος είναι το τώρα.
Eίναι παράξενος μα απλός χορός.

Το σώμα κινείται σαν ένα σύνολο ενωμένο με το συναίσθημα της στιγμής. Σ’ αυτή τη βάση ενώνονται το αρσενικό με το θηλυκό σ’ ένα χορευτικό σύνολο, σ’ έναν κοινό σκοπό. Παρόλα αυτά η ένωση κρατά σε ακεραιότητα την ταυτότητα των χορευτών και την υπογραμμίζει. Έτσι, δημιουργείται ένα πρότυπο αντιθέσεων. Ο καβαλιέρος θα αναζητήσει τη ντάμα που θέλει να προσκαλέσει για χορό με τα μάτια.

tango3

Στην περίπτωση που η ντάμα στρέψει το βλέμμα της αλλού δείχνει προφανώς ότι δεν ενδιαφέρεται… Στην Αργεντινή αυτή η προσέγγιση θεωρείται βασική και ονομάζεται «cabeceo». Το cabeceo λοιπόν βγάζει αμφότερους τους χορευτές από τη δύσκολη θέση και είναι καλό να γίνεται σε οποιαδήποτε milonga (σάλα χορού) ανά τον κόσμο. Στην περίπτωση όμως που η ντάμα ανταποκριθεί στα μάτια ή στο νεύμα του καβαλιέρου; Αν τον κοιτάξει κι αυτή και του χαμογελάσει; Εκεί ξεκινά ο χορός.

Ο αδιάψευστος διάλογος που μαρτυρά παράφορα το ποιοί είμαστε, πως αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας, τους άλλους, τη ζωή, τον έρωτα, το άγνωστο, πως διαχειριζόμαστε τις ανασφάλειές μας. Το τάνγκο γίνεται ένας διάλογος δίχως λέξεις που όμως μπορούν να ειπωθούν τα πάντα.

Ποτέ δύο τάνγκο που χορεύονται δεν μπορούν να είναι ίδια…κάθε φορά είναι μοναδικό.. και εδώ έγκειται ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας αυτού του χορού. Αφενός, ο καβαλιέρος πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, χωρίς όμως η εμπιστοσύνη να παραπέμπει σε βαρεμάρα ή ότι είναι προβλέψιμος στις κινήσεις του. Aφετέρου, η ντάμα πρέπει να εμπνέει και ακολουθεί ενεργητικά τον καβαλιέρο της.

Το τάνγκο είναι ένας χορός με άπειρες οπτικές. Μπορούμε να ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούρια πράγματα σ’ αυτό, ευτυχώς.
Ας βάλουμε μουσική και ας αγκαλιαστούμε!

tango2

Αν θέλετε και εσείς να γνωρίσετε το tango απο κοντά, σας περιμένουμε στο νέο χώρο της Σχολής Real Dance Studio,  κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 21:15 με δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα. Πληροφορίες στο 6936706273.

Επίσης κάθε 2η Πέμπτη διοργανώνονται από την πολιτιστική Ομάδα Tangolarissa Βραδιές Αργεντίνικου Tango στον 1ο όροφο του Cafe Restaurant Passerella (απέναντι απο το αρχαίο θέατρο),ελεύθερη προς το κοινό, όπου νέοι και παλιοί χορευτές μοιράζονται την μαγεία αυτού του χορού.Πληροφορίες στο 6936706273 ή στο www.facebook.com/TangoLarissa

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΈΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ!!!!!

Τμήματα Αργεντίνικου Tango:
1. Τμήμα Αρχαρίων
2. Τμήμα Μεσαίων
3. Τμήμα Προχωρημένων
4. Χορευτική ομάδα Tango

Πληροφορίες στα τηλ. 2410 537387 Real Dance Studio, 23ης Οκτωβρίου 68 και 6936706273, 6944722258.
Ώρες λειτουργίας γραμματείας καθημερινά 17:00-21:30 και Σάββατο 10:00-14:00

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ