ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

44 εκατομμύρια ευρώ για έργα στη Θεσσαλία- Εντάσσονται στο υπάρχον επενδυτικό σχέδιο

Έργα ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται ή αναμένεται να υλοποιηθούν σε άμεσο χρονικό διάστημα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλάζοντας την εικόνα της περιφέρειας. Αυτά ανακοινώθηκαν μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Γ.Γ υποδομών Γιώργος Δέδες με το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Τα έργα αφορούν και τους 4 νομούς της Θεσσαλίας. Τα πιο σημαντικά είναι τα εξής:

  1. Στο οδικό δίκτυο στο Βλαχογιάννι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την σύνδεση με τα Τρίκαλα
  2. Παρεμβάσεις στην περιοχή του Ολύμπου για άρση της βατότητας και της επικινδυνότητας.
  3. Αντιπλημμυρικά έργα στα Φάρσαλα
  4. 7 νέοι κυκλικοί κόμβοι. Ένας από αυτούς είναι και ο κόμβος στην περιφερειακή Τρικάλων μετά από αίτημα του διαχρονικού Μουσείου
  5. Έργα που βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης στη Γυρτώνη
  6. Έργα νερού στο Ταυρωπό 12,5 εκατομμυρίων ευρώ
  7. Η ωρίμανση της μελέτης του Σμοκόβου
  8. Έργα αποκατάστασης στη Σκόπελο
  9. Εργα στο Αλμυρό
  10. Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο στα Μετέωρα
  11. Συντήρηση του οδικού δικτύου στο Πήλιο

Η υφυπουργός μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι ” Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία όλων προσπαθήσαμε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αν και τα κονδύλια ήταν περιορισμένα”

Ο Γ.Γ υποδομών Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε ότι ” έχει υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους φορείς και την περιφέρεια στο σύνολό της. Πάνω σε αυτή τη σχέση στηρίζονται όλες οι πολιτικές που εφαρμόζουμε. Υποστηρίζουμε την πολιτική των συνδιασμένων υποδομών δεν φτιάχνουμε έναν δρόμο χωρίς να το συνδέσουμε για παράδειγμα με ένα λιμάνι”, κατέληξε

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι “όλα αυτά είναι έργα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων και θα ακολουθήσουν και άλλα έργα τους προσεχείς μήνες.Τα έργα αυτά θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη περιοχή, ενώ θα κάνουν πιο ποιοτική την μετακίνηση των κατοίκων. Μάλιστα αρκετά από αυτά τα χρήματα θα δώσουν οξυγόνο στην πραγματική οικονομία της Θεσσαλίας”

Π.Γ

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις