ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πιτσιμπούργκο» στο Θέατρο του Μύλου

Με τη δραματοποιημένη νουβέλα της Σώτης Τριανταφύλλου “Πιτσιμπούργκο”, ξεκινούν τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 21:00, οι Θεατρικές Συναντήσεις – Φθινόπωρο 2016 που διοργανώνει για όγδοη χρονιά, το Θεσσαλικό θέατρο, στο Θέατρο του Μύλου.

Χίος, 28 Μάρτη 1913. Η Ελέγκω παίρνει στα χέρια της το πρώτο γράμμα, ύστερα από οκτώμισι μήνες, από τον ξενιτεμένο στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, άντρα της Δημοσθένη.

Μέσα από την αλληλογραφία τους ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους. Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματόγραφος.

Ένα νησί πληγωμένο και σαστισμένο.

Απ’ την άλλη, η βιομηχανική πόλη του Πίτσμπουργκ.

Το πρώτο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς την Αμερική. Με το πλήθος των μεταναστών να παλεύουν, στα εργοστάσια χαλυβουργίας και στα ορυχεία, με όνειρο μια καλύτερη ζωή.

Ένας ολόκληρος κόσμος σε κρίση, ένας κόσμος που προσπαθεί αποπροσανατολισμένος να βρει το δρόμο του.

Και μέσα σ’ όλο αυτό το σκηνικό, η ιστορία μιας αγάπης που προσπαθεί να ανθίσει, που ο σπόρος της έπεσε σε έδαφος αφιλόξενο, δύστροπο, βραχώδες.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αρκαδία Ψάλτη, τη μουσική επιμέλεια η Καλλιόπη Λιαδή και την κινησιολογική επιμέλεια η Βέρα Κίτνα.

Ερμηνεύουν: Στράτος Σωπύλης, Αρκαδία Ψάλτη.

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Αγγελοπετριά

Διάρκεια : 60′

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων: 2410 533417

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις