ΛΑΡΙΣΑ

H τελετή υποδοχής του 1ου ΣΔΕ Λάρισας

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με σκοπό να υποδεχθεί τόσο τους μαθητές που φέτος εγγράφηκαν όσο και αυτούς που βρίσκονται στο δεύτερο (και τελευταίο) έτος των σπουδών τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η τελετή ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων και προσπαθειών των εκπαιδευομένων της δεύτερης τάξης, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για να καλωσορίσουν τους «νέους» συμμαθητές τους, που χρειάζονται ενημέρωση, καθοδήγηση και ενθάρρυνση, στην σχολική κοινότητα.

Της ακολουθίας του αγιασμού ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και εκπαιδευτικών αρχών. Στη συνέχεια ομάδα μαθητών διάβασε μια εκτενή αφήγηση με τον τίτλο «Αναμνήσεις μιας χρονιάς», ένα πρωτότυπο κείμενο στο οποίο παρουσίασαν με ευχάριστο τρόπο το σχολείο και εξιστόρησαν τις εμπειρίες τους δίνοντας έμφαση στην διακύμανση των αισθημάτων πριν, κατά και στο τέλος της φοίτησης του πρώτου έτους. Η τελετή συνεχίστηκε με ένα δρώμενο κατά το οποίο, με σκοπό να γίνει συμβολικά η ένταξη των νέων μαθητών στο σχολείο και η παράδοση γραφικής ύλης, οι μαθητές αξιοποίησαν το σύμβολο του σχολείου ως δέντρου επάνω στο οποίο οι νέοι καρφίτσωσαν φύλλα με τα ονόματά τους, αφού πρώτα είχαν παραλάβει από μία κάρτα με ευχή από τους παλαιότερους. Έπειτα, οι μαθητές του Β’ επιπέδου δεξιώθηκαν τους νέους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς, τους προσκεκλημένους και τους φίλους μέσα σε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Την τελετή υποδοχής τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νεολαίας και Αθλητισμού, ο κ. Α. Μπατζανούλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δ. Δεληγιάννης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γ. Καψάλης, η Διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ κ Β. Λάμπρου, καθώς και παλαιότεροι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους μας!

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις