ΛΑΡΙΣΑ

Εργαστήρι μοντελισμού στο Μύλο του Παππά

Με αισιοδοξία και πολλές προσδοκίες, οι μοντελιστές αρχίζουν τα μαθήματα σε παιδιά “κάθε ηλικίας”, στο πλαίσιο Εργαστηρίου Μοντελισμού που θα λειτουργήσει στο Μύλο του Παππά, από τη Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός, φιλοδοξία και όραμα της Λέσχης, είναι να χαρίσει στιγμές ξεκούρασης αλλά και δημιουργίας στην ψυχή του καταταλαιπωρημένου ανθρώπου της εποχής μας. Να δώσει στους νέους μια προοπτική υγιή, μακριά απ’ τη φθορά του “εξελιγμένου” κόσμου μας. Και τελικά, να αναδειχθεί η  τέχνη ως κορυφαία διέξοδος του ανθρώπου!

Η ενασχόληση με την όποια μορφή τέχνης, βοηθά τα παιδιά να διοχετεύουν την ενεργητικότητά τους ωφέλιμα και παραγωγικά.

Η επαφή με τις δημιουργικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Μοντελισμού, θα τα βοηθήσει να «ισορροπήσουν» την πληθώρα των γνώσεων που δέχονται, με κάτι που τους επιτρέπει να νιώθουν περήφανοι για τη μοναδικότητά του.

Ο Μοντελισμός είναι ένας εκφραστικός τρόπος κατανόησης του όγκου και της πλαστικής ιδιότητας της ύλης, με άπειρες εφαρμογές σε όλο το φάσμα της παιδικής και πιο ώριμης φαντασίας, με τη δημιουργία τρισδιάστατων  καλλιτεχνικών απεικονίσεων, τοπίων, αντικειμένων  και καθημερινών  στιγμών, παράλληλα με τον εμπλουτισμό  των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εμπειριών σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από 12:00 έως 15:00 στο κεντρικό κτήριο στο Μύλο του Παππά (1ος όροφος).

Τα μοντέλα που θα κατασκευάσουν οι μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς, θα εκτεθούν στην ετήσια Έκθεση – Γιορτή του Μοντελισμού, που διοργανώνεται από τη Λέσχη.

Εγγραφές καθημερινά.

Πρώτο μάθημα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  2410 531112 (Τάκης Ναζάρης) και 6946950652 (Χρήστος Μπατζελιώτης).                          

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις