ΛΑΡΙΣΑ

Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές στη Λάρισα- Χιλιάδες ευρώ, δολλάρια και κοσμήματα η λεία των δραστών

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες που διαπράχθηκαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (30-09-2016) το πρωί στην πόλη της Λάρισας από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατηγορούμενος για παραβίαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διάπραξη κλοπών σε οικίες ημεδαπών από το δράστη, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 30χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε χάρτινες συσκευασίες με ισάριθμα γυάλινα φιαλίδια που περιείχαν στεροειδή αναβολικά για ενέσιμη χρήση, τα οποία προορίζονταν για περαιτέρω διάθεση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε επιπλέον ότι, ο 30χρονος μαζί με άλλους τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουνίου του 2016 έως την (24-07-2016), είχαν συγκροτήσει ομάδα και διέπραξαν στην πόλη και σε χωριά της Λάρισας συνολικά δεκατρείς κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, αποκομίζοντας συνολικά τα χρηματικά ποσά των (27.800) ευρώ, των (1.515) δολαρίων Η.Π.Α και των (100) μάρκων πρώην Δ. Γερμανίας, καθώς και χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής προσδιοριζόμενης αξίας (56.900) ευρώ.

Ως μέσα διευκόλυνσης της προαναφερόμενης εγκληματικής δραστηριότητας κατασχέθηκαν:

  • μία τρίτροχη μοτοσικλέτα, καθώς και
  • το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 26χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματία, διότι όπως διαπιστώθηκε εν γνώσει της απέκρυψε από τις Αρχές τα στοιχεία των προαναφερόμενων δραστών.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του προαναφερόμενου αυτοκινήτου, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος αντικειμένων και κοσμημάτων, των οποίων η προέλευση ερευνάται, καθώς και
  • ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συνεργών του, αλλά και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις