ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Η επερχόμενη ήττα σας, η μεγαλύτερη νίκη για τη χώρα»

«Παρακολουθώ τον Υπουργό Υγείας και ειλικρινά νομίζω  ότι ζούμε σε άλλη χώρα. Σε μια χώρα που δεν μαστίζεται από την ανθρωπιστική κρίση, που δεν υπάρχει κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε πετσόκομμα επικουρικών συντάξεων και μείωση των κύριων, δεν υπάρχει αύξηση στον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης από μεθαύριο και στο κίνησης από 1-1-17, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, του ΦΠΑ από 13 στο 24%».

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με θέμα “την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφερόμενος διεξοδικά, στο Τομέα της Υγείας, τόνισε:

«Έχω επισκεφθεί πολλά νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Η εικόνα πανομοιότυπη.

Υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, αδιοίκητο των νοσοκομείων, που σε συνδυασμό με την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οδηγούν στην κατάρρευση των Δομών Υγείας της χώρας.

Το 2014 επί Νέας Δημοκρατίας, επιχορήγηση 1.448 εκ. €

Το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ, 1.187 εκ. €, 260 εκ. € λιγότερα

Το 2016 1.150 εκ. €

20.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 6.000 θέσεις ιατρικού προσωπικού. Δεκάδες ρεπό οφειλόμενα στους εργαζόμενους, γιατροί εξαντλημένοι από υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Για πρώτη φορά κλινικές δημοσίων νοσοκομείων κλείνουν.

Για πρώτη φορά βγαίνει πρόγραμμα υπηρεσιών στρατιωτικών γιατρών για δημόσια νοσοκομεία.

Για πρώτη φορά ασθενείς κάνουν δωρεά υλικά για να χειρουργηθούν, και αγοράζουν μόνοι τους φάρμακα, γάζες και άλλα αναλώσιμα.

4.500 προσλήψεις  ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού είχε εξαγγείλει η ΝΔ το Δεκέμβριο του 2014 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

4.500 προσλήψεις εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας στις 2-4-15, μέχρι το τέλος του 2015. Πόσες υλοποιήθηκαν από αυτές; Καμία. Είχαν προτεραιότητα άλλες “αγαπημένες” κατηγορίες εργαζομένων.

10.000 προσλήψεις εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας στο χώρο της υγείας. Τον πιστεύει κανείς; Τώρα προκηρύξατε θέσεις ειδικευμένων γιατρών που είχαν εγκριθεί επί ΝΔ. Κατά τα άλλα ανανεώσεις θητείας επικουρικών γιατρών για να βουλώσετε τρύπες. Όπου κενό βάζουμε και έναν επικουρικό. Ώρα να τους δούμε και στα στρατιωτικά νοσοκομεία!

Και τώρα θέλετε να εφαρμόσετε και λίστα χειρουργείων. Να συμφωνήσουμε μαζί σας, να υπάρχει διαφάνεια, να περιοριστεί το φακελάκι. Πώς όμως;

Στελεχώστε πρώτα τα νοσοκομεία, ανοίξτε χειρουργικά κρεβάτια, που είναι τα μισά κλειστά, και μετά να συζητήσουμε και για τη λίστα. Γιατί πολύ φοβούμαι ότι θα δημιουργηθούν άλλα πελατειακά φαινόμενα, άλλα φαινόμενα διαφθοράς. Γι’ αυτό στον ν. 4238/2014 για την ΠΦΥ, μιλούσαμε για ηλεκτρονική παραπομπή στα νοσοκομεία. Τι διαφανέστερο από αυτό;»

Ασκώντας στη συνέχεια δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, για την “επικοινωνιακή” πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της υγείας, επεσήμανε:

«Την ώρα που λείπουν οι γάζες στα νοσοκομεία, εσείς κόβετε κορδέλες για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, όπως στη Σαντορίνη. Ασθενείς του ΕΟΠΥΥ το Νοσοκομείο δέχεται; Δέχεται. Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχει; Δεν έχει, και δεν θα έχει όσο δεν έχει βεβαίωση καλής λειτουργίας. Πώς θα χρηματοδοτηθεί λοιπόν; Το μόνο που επιτύχατε με τις πάμπολλες αεροδιακομιδές, είναι η αύξηση της κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο της Σαντορίνης!»

Ο κ. Κέλλας, καταλόγισε ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το αδιοίκητο που επικρατεί ακόμα σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, αλλά και για σκανδαλώδη μικροπολιτικά παιχνίδια.

«Προκηρύξατε τις θέσεις, και μετ’ εκπλήξεως βλέπουμε προχθές, νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων διοικητών και αναπληρωματικών διοικητών ΕΣΥ. Την επιστολή που σας έστειλε υποψήφια για το ΑΧΕΠΑ τη διαβάσατε; Τι έχετε να πείτε; Πέρασε συνέντευξη, έχει πτυχίο ΤΕΙ, έχει μεταπτυχιακό στη διοίκηση μονάδων υγείας από την ΕΣΔΥ, πέρασε συνέντευξη από επιτροπή υπό τον Γ.Γ. κ. Γιαννουλάτο, και ενώ περίμενε τα αποτελέσματα, βλέπει τη θέση να επαναπροκυρρήσεται. Γιατί άραγε; Προφανώς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κακό για σας, ούτε ΝΔ είναι. Για ποια αξιοκρατία μιλάτε.  Ποιόν κοροϊδεύετε;», σχολίασε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, επέκρινε την ηγεσία του Υπουργείου, για σημαντικές καθυστερήσεις στο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και για “λαϊκίστικες” τακτικές, που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα που ήταν στην αντιπολίτευση, λέγοντας:

«Πληρώσατε  1 εκ. € από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2016, και επεκτείνατε την σύμβαση με τον ΠΟΥ εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, για άλλα δύο χρόνια μέχρι τον Ιούνιο  του 2018 κατά 2,5 εκ. €. Είστε εσείς κ. Ξανθέ, αλλά και ο κ. Κουρουμπλής, που απειλούσατε Γεωργιάδη και Βορίδη με ειδικά δικαστήρια για την ίδια σύμβαση με πολύ λιγότερα χρήματα. Πόσο υποκριτές είστε;  Ή μήπως αυταπάτη και αυτό;»

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης, δήλωσε:

«Μπορεί οι “θεωρητικοί” της κυβέρνησής σας να κάνουν λόγο για “μικρές ήττες στο δρόμο προς τον Σοσιαλισμό” και τέτοιου είδους ανοησίες να ηχούν θετικά στ’ αυτιά σας. Να θυμάστε όμως πως ο κόσμος βλέπει και πάνω απ’ όλα βιώνει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, και η μόνη πραγματική ήττα που θα βιώσετε εσείς σύντομα, θα είναι από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Κι αυτό γιατί τελικά η δική σας ήττα θα είναι νίκη για ολόκληρη τη χώρα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις