ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση της ΕΔΔΕ για γονείς και παιδιά στο Μύλο του Παππά

Εκδήλωση στο προαύλιο του Μύλου του Παππά, διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα ΕΔΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  (Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος) σε συνεργασία  με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από τις 11π.μ – 2 μ.μ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού και της Παγκόσμιας  Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας.

Στόχος  της εκδήλωσης, η ανάδειξη του θεμελιώδους δικαιώματος στην τροφή  και η προαγωγή της υγείας.

Στην εποχή μας, ευπαθείς ομάδες στερούνται ακόμη και αυτό το πολύτιμο αγαθό, σε αντιδιαστολή με τις ανεπτυγμένες κοινωνίες που μαστίζονται από την επιδημία της παχυσαρκίας.

Τα ελληνόπουλα είναι τα πρώτα παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και τα τέταρτα στον κόσμο! Αποτελούν τους μελλοντικούς πολυασθενείς.

Η ΕΔΔΕ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας θέλοντας να αφυπνίσει  γονείς και παιδιά, θα παρουσιάσει  εκπαιδευτικό υλικό (διαδραστικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνίες, αθλητικές δραστηριότητες) για την υγιεινή διατροφή και θα προβεί σε διανομή ενημερωτικού υλικού.

Ταυτόχρονα, επιστήμονες υγείας θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε πληροφορία – συζήτηση σε θέματα που άπτονται της διατροφής.

Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα για τη δίκαιη διάθεση της τροφής και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις