ΛΑΡΙΣΑ

11η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 11ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα, το τριήμερο 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πλατεία Δημαρχείου, που και φέτος διοργανώθηκαν από τον Δήμο Φαρσάλων με την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Συλλόγου Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών.

Τις εκδηλώσεις και των τριών ημερών παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, αποδεικνύοντας ότι η Γιορτή Χαλβά έχει γίνει πλέον σταθερός θεσμός.
Το τριήμερο των εκδηλώσεων τίμησε με την παρουσία της η 49 μελής κυπριακή αποστολή Δήμου Λιβαδιών Λάρνακας Κύπρου με τη συνοδεία του Δημάρχου Μάριου Αρμένη και Δημοτικών Συμβούλων.

14517671_1179651475431429_1566198717156324510_n
Η Δημοτική Χορωδία Δήμου Λιβαδιών Λάρνακας Κύπρου συμμετείχε στο 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων, ως ανταπόδοση της συμμετοχής, κατόπιν προσκλήσεως του Κυπριακού Δήμου, της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων στα τέλη Ιουλίου στην Κύπρο, σε ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τις εκδηλώσεις τίμησε, ακόμη, η 27μελής Ιταλική Αρχαιολογική Αποστολή του Πανεπιστημίου της Messina Ιταλίας που συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο ανασκαφικό πρόγραμμα της αρχαίας Σκοτούσσας.

Για τέταρτη χρονιά στα πλαίσια της Γιορτής λειτούργησε Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στελεχωμένη από Τοπικούς Παραγωγούς σε περίπτερα που διατέθηκαν από τον Δήμο.

14492373_1179650898764820_4763001268556127051_n

Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας της Γιορτής ξεκίνησαν με το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, όπου έλαβαν μέρος τα χορευτικά των συλλόγων:
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού
Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου
Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μυρίνης Καρδίτσας
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φαρσάλων
Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων & Περιχώρων
M.Ε.Σ. Αγίου Θωμά Λάρισας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων και
ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων
που σκόρπισαν ενθουσιασμό και συγκίνηση στους θεατές με τα ακούσματα και τους παραδοσιακούς χορούς τους.
Στα χορευτικά των φιλοξενούμενων συλλόγων απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων Κωνσταντίνος Δερλός.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με την παρουσία χιλιάδων κατοίκων του Δήμου και επισκεπτών, ημέρα κατά την οποία προσήλθαν στη πόλη εκπρόσωποι των πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ήτοι: οι Βουλευτές της Λάρισας Χρήστος Κέλλας, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Κατσιαντώνης, ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Αθανάσιος Παιδής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Νίκος Τσιλιμίγκας,  ο Δήμαρχος Λιβαδιών Κύπρου Μάριος Αρμένης, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Αθανάσιος Μεριβάκης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου N. Λάρισας Δημήτρης Οικονόμου και φυσικά ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων Βάϊος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Φαρσάλων Δημήτρης Μπαμπανίκας, Σταύρος Πουλαράκης, Σπύρος Τσιάμπας, και Νίκος Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. Κωνσταντίνος Δερλός, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ Δέσποινα Συροπούλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Καραμπάτσας και Κώστας Τύμπας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων Βαϊα Παύλου και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φαρσάλων Τάσος Δραχμάνης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων Δημήτριος Σακκάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων Γεώργιος Πιτσάβας, o διευθυντής του ανασκαφικού προγράμματος Σκοτούσας καθηγητής Francesco La Torre, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας Τάκης Σακελλαρίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε την ξενάγηση των επισήμων στα περίπτερα της γιορτής Χαλβά, τη συμμετοχή τους στην παρασκευή του φημισμένου προϊόντος στο εργαστήριο Χαλβά, επίσκεψη στα περίπτερα της 4ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, όπου τους προσφέρθηκαν παραδοσιακά προϊόντα (όπως γλυκά του κουταλιού, πίτες, κρασί, ρόδι, τσίπουρο, μέλι, βιολογικά προϊόντα κ.α.), επίσκεψη στα περίπτερα του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων, του Συλλόγου Eθελοντών Aιμοδοτών Eπαρχίας Φαρσάλων, του 2ου Συστήματος Προσκόπων Φαρσάλων, του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και στο περίπτερο του Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Απόβλητων Δήμων Ν. Λάρισας (ΦΟΔΣΑ N. ΛΑΡΙΣΑΣ), όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις τους.
Ακολούθησε συναυλία με την ορχήστρα των τραγουδιστών-καλλιτεχνών Μπάμπη Στόκα και Κώστα Παρίσση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτουυ προλόγισε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων Κωνσταντίνος Δερλός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές του Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Γεώργιος Κατσιαντώνης, ο Περιφερειάρχης Λάρισας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Νίκος Τσιλιμίγκας και ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 με το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, όπου έλαβαν μέρος:

Το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη. Στο πιάνο συνόδευε η Κατερίνα Ζαρογιάννου.
H Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καμπούρογλου. Στο πιάνο συνόδευε η Έλσα Ηλιάδου.
H Μικτή Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κοσμίδη. Στο πιάνο συνόδευε η Ισμήνη Μαντζουράνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις