ΛΑΡΙΣΑ

Βραδιά του Ερευνητή 2016 (Πρόγραμμα)

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως βασικός εταίρος της σύμπραξης (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης- ΕΚΕΤΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Πατρών) διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή 2016 στη Λάρισα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2014-2020΄ με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη και την άμεση επίδραση των ερευνητικών επιτευγμάτων  στην τοπική κοινωνία. Από σήμερα έως και την Πέμπτη ομιλίες, συνεντεύξεις, θέατρο.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου:
Το πρωί η κ Χαριτίνη Νέπκα, επιμελήτρια Α’ στο ΠΓΝ Λάρισας, κυτταρολόγος θα επισκεφθεί το γυμνάσιο Νίκαιας και οι ερευνητές του εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κκ Χρήστος Ζαραφέτας και Βασίλης Μηλιώτης θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου που δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Στις 12.05 ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός θα δώσει συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και στις 3μμ στο τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία Τηλεόραση»
Το βράδυ θεατρική παράσταση με τον Νίκο Ορφανό στο έργο «ο Μάκης» στο Θέατρο του Μύλου στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.
Και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Μύλο του Παπά σας περιμένουμε στη μεγάλη γιορτή του Ερευνητή, από τις 6μμ έως τα μεσάνυχτα. Μικροσκόπια, βίντεο, φωτογραφίες, τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους, θα σας μυήσουν στο κόσμο της έρευνας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις