ΛΑΡΙΣΑ

Γερογιώκας: “Το Παζάρι της Λάρισας δεν έχει πια λόγο ύπαρξης”

Ο Ηρακλής Γερογιώκας πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας φαίνεται να μη συμφωνεί ότι το παζάρι της Λάρισα ωφελεί την αγορά αλλά μάλλον την βλάπτει. Στο μήνυμά του αναφέρει:

“«Πάμε Παζάρι», λοιπόν, διατείνεται ο Δήμος Λάρισας. Θεσμός για την πόλη από το 1858, αναμφισβήτητα. Μήπως όμως είναι ένας θεσμός από αυτούς που η Ελλάδα του αύριο πρέπει να βάλει στο περιθώριο; Συνάδει πλέον το παζάρι με την οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης;
Με την πολιτιστική δεν συνάδει, όσον αφορά το παρόν. Η παράδοση φυσικά δεν παύει να αποτελεί ισχυρό κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς, οι καιροί όμως έχουν αλλάξει. Τα χρόνια που η προγιαγιά μου κατέβαινε από τα Αμπελάκια στην Λάρισα για την ζωοπανήγυρη, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

201604020849505586
Από την άλλη η οικονομική αφαίμαξη της πόλης δεν είναι αμελητέα υπό τις παρούσες συνθήκες. Εάν ο δήμος υπολογίζει σε κέρδη 600000€ τότε με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο τζίρος του παζαριού είναι 3-4 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι χάνεται από την τοπική αγορά ο ετήσιος τζίρος 40 μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ήτοι, η συνήθεια του Λαρισαίου να πάει παζάρι, δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα σε 40 οικογένειες Λαρισαίων τον χρόνο.
Τι έχει προγραμματίσει λοιπόν ο Δήμος Λαρισαίων για τη στήριξη αυτών, και όχι μόνο, των οικογενειών; Ποιο φεστιβάλ τοπικής αγοράς έχει μελετήσει, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, ώστε να τονωθεί η κίνηση στην αγορά, που χτυπιέται ανελέητα τα τελευταία εφτά χρόνια; Ποιες κινήσεις έχουν δρομολογηθεί προς αυτή την κατεύθυνση;
Η Ελλάδα για να επιβιώσει πρέπει να αλλάξει. Καθετί μας πηγαίνει πίσω πρέπει να καταργηθεί. Η ζωή μας πρέπει να διέπεται από υγιείς δομές και πρακτικές. Το παζάρι της Λάρισας πλέον δεν έχει να προσφέρει κάτι στην πόλη, πέρα από τσίκνα και αναμνήσεις. Το παζάρι της Λάρισας βλάπτει την αγορά της πόλης. Δεν έχει πια λόγο ύπαρξης. Αν πάλι, επιμένουν πως πρέπει να διατηρηθεί, είναι υποχρεωμένοι να δρομολογήσουν τα «αντίμετρα» για την στήριξη της τοπικής αγοράς και την κατά συντριπτική πλειοψηφία συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων . Και αυτό πρέπει να γίνει σήμερα!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις