ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κι όμως… ο Καλογιάννης έκανε… κουλτουριάρικο το παζάρι της Λάρισας!

“Ο κόσμος της Λάρισας το θέλει, με συγχαίρει για το παζάρι που είναι σημείο αναφοράς…” Κάπως έτσι απαντούσε ο Κώστας Τζανακούλης όταν ακόμη είχε τα ηνία στο δήμο Λαρισαίων και δέχονταν τα πυρά τόσο από παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και από τον εμπορικό κόσμο για τη μορφή της πατροπαράδοτης εμποροπανήγυρης.

Ανάμεσα στους επικριτές, βρίσκονταν και ο σημερινός δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος μάλιστα είχε συμπεριλάβει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και την αναβάθμιση του παζαριού.

Η πρώτη χρονιά πέρασε με κάποιες – κυρίως – αισθητικές παρεμβάσεις. Ωστόσο, η δεύτερη χρονιά δείχνει μία δημοτική αρχή σαφώς καλύτερα προετοιμασμένη για να παρουσιάσει την υποσχεθείσα διαφορετική εικόνα στους χιλιάδες επισκέπτες.

Από την πρώτη ημέρα χθες, φάνηκε πως αυτός ο στόχος είναι κάτι παραπάνω από εφικτός φέτος. Το μπαράζ παράλληλων – με το παζάρι – εκδηλώσεων τόσο στο χώρο της σκεπαστής, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, αν μη, τι άλλο, παντρεύει το “παζάρι του λαού” με μία διαφορετική – πιο κουλτουριάρικη – νότα. Κάτι που η προηγούμενη δημοτική αρχή αρνούνταν να πράξει πεισματικά.

Όλα βέβαια θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, αλλά ο προγραμματισμός, οι προθέσεις και προπαντός η χθεσινοβραδινή ανταπόκριση των Λαρισαίων, επιβεβαιώνουν αφενός ότι “κάτι άλλαξε”, αλλά και την εκπεφρασμένη πεποίθηση του Απόστολου Καλογιάννη ότι αυτή η προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Ηθικόν δίδαγμα: Θέλει τρόπο και όχι (ντε και καλά πολύ) κόπο…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις