ΛΑΡΙΣΑ

ΕΝΠΕ: “Οι Περιφέρειες έτοιμες να αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο το 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης”

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσουμε και να στηρίξουμε τις υγιείς και εξωστρεφείς παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας», τόνισε  ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση σήμερα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της εκχώρησης στις Περιφέρειες του 37,4% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, δηλαδή ποσού 1 δις 222 εκατομμυρίων 651 χιλιάδων ευρώ.

Στη δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε:

«Για πρώτη φορά σε προγράμματα του ΕΣΠΑ οι αιρετές Περιφέρειες αναλαμβάνουν αρμοδιότητες που αντιστοιχούν σε πάνω από το 1/3 των πόρων ενός ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια προγράμματος, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα ιστορικό βήμα στον αγώνα των αιρετών Περιφερειών για ουσιαστική αποκέντρωση κι είναι αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας μας ως Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Αποστόλου και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη.

Ταυτόχρονα, όμως, προβάλλει μια νέα πρόκληση για όλους μας, κεντρικό κράτος και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, να πετύχουμε, με παραγωγική συνεργασία, ταχύτητα και αποφασιστικότητα, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση επίτευξης του βασικού μας στόχου, της κοινωνικής ευημερίας μέσω της ανάπτυξης.

Ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση είμαστε απόλυτα έτοιμοι να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσουμε και να στηρίξουμε τις υγιείς και εξωστρεφείς παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας. Καλούμε όλους να κινηθούν γρήγορα και να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για έργα ωφέλιμα και ουσίας και βιώσιμες επενδύσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Οι αιρετές Περιφέρειες αναμένουν από την Κυβέρνηση την εκχώρηση του συνόλου των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20».

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις