ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κόβεται το ρεύμα σε πολλές πολυκατοικίες στη Λάρισα- Αιτία τα “φέσια” στα κοινόχρηστα

Με σοβαρά προβλήματα ξεκινά ο Χειμώνας για πολλούς ενοίκους πολυκατοικιών στη Λάρισα. Σύμφωνα με γραφεία διαχείρισης των κοινοχρήστων η κατάσταση είναι τραγική. Πολλές πολυκατοικίες έχουν πρόβλημα με την είσπραξη των κοινοχρήστων των περασμένων ετών με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί το κοινόχρηστο ρεύμα σε αρκετά συγκροτήματα με ότι αυτό σημαίνει για τη λειτουργικότητα της οικοδομής, αφού δεν θα λειτουργεί το ασανσέρ προκαλώντας προβλήματα σε ενοίκους που διαμένουν στους τελευταίους ορόφους.

Επίσης αυτή η κατάσταση προκαλεί και πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα λειτουργήσει και η κεντρική θέρμανση σε αυτές τις οικοδομές καθώς δεν θα μπορεί να εξασφαλιστεί η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης.

Στην αγορά πολλά συνεργεία καθαριότητας και συντήρησης βλέπουν καθημερινά το λογαριασμό με τα “φέσια” να μεγαλώνει, ενώ υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις και κίνδυνος από την ελλειπή συντήρηση των ανελκυστήρων σε αρκετές οικοδομές.

Σε ανακοίνωση γραφείου διαχείρισης αναφέρονται τα εξής:

“Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι εκτελείται μη ικανοποιητική διαχείριση στις πολυκατοικίες της Λάρισας από μεμονωμένους διαχειριστές που κατοικούν στις πολυκατοικίες αλλά και από επαγγελματίες διαχειριστές που διατηρούν γραφεία διαχείρισης.
Το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης των πολυκατοικιών είναι κατά κύριο λόγο η διακοπή της κοινόχρηστης παροχής ρεύματος που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργικότητα της πολυκατοικίας τόσο στους διαμένοντες όσο στους επαγγελματικούς χώρους που στεγάζονται μέσα σε αυτή.
Επιπλέον, η αδυναμία είσπραξης των οφειλομένων κοινοχρήστων, που κατά κύριο λόγο αποτελεί υπαιτιότητα του οφειλέτη και όχι του διαχειριστή, οδηγεί στη συσσώρευση οφειλών σε εξωτερικούς συνεργάτες που συνεργάζονται με την πολυκατοικία (καθαριστές, συντηρητές ανελκυστήρων κλπ) και τελικώς υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Επίσης, ενόψει της χειμερινής περιόδου ενδεχομένως τα οφειλόμενα ποσά να μην επιτρέψουν σε πολλές πολυκατοικίες στην πόλη να λειτουργήσουν το κοινόχρηστο σύστημα θέρμανσης.”

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις