ΚΟΣΜΟΣ

25χρονος καταγράφει τις εμπειρίες του λίγο πριν το θάνατο του από καρκίνο

«Γεια σας. Το όνομά μου είναι Ντμίτρι Πανόφ και σύντομα θα πεθάνω. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά έτσι είναι» γράφει ο φοιτητής ψυχολογίας στο προσωπικό του μπλογκ, όπου καταγράφεις τις εμπειρίες των τελευταίων ημερών της ζωής του.

Ο Ντμίτρι Πανόφ από το Μάρμπουργκ της Γερμανίας, διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και τους τελευταίους 5 μήνες της ζωής του γράφει στο μπλογκ του σχετικά με την επίδραση που είχε η διάγνωση της ασθένειάς του στη ζωή του.

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με όγκο τον Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ο 25χρονος έχει υποβληθεί σε μακροχρόνια και επώδυνη θεραπεία με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία.

Δύο χρόνια αφότου είχε «καθαρίσει» από τον καρκίνο, η νόσος επέστρεψε στα τέλη του περασμένου έτους και μετά από ανεπιτυχείς χημειοθεραπείες, ο Πανόφ αποφάσισε να ξεκινήσει ένα μπλογκ με τον τίτλο «Dying with Swag».

Στην πρώτη του ανάρτηση την 1η Φεβρουαρίου 2016, γράφει: «Γεια σας. Το όνομά μου είναι Ντμίτρι Πανόφ και σύντομα θα πεθάνω. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά έτσι είναι».

Ο Πανόφ γράφει για τα θέματα που αντιμετωπίζει όπως για το γεγονός ότι τρώει με ένα καλαμάκι καθώς δεν μπορεί να καταπιεί να τρόφιμα.

Χωρίς να κρύψει τίποτα από τον αγώνα του, έγραψε στις 23 Αυγούστου: «Χθες ίσως ήταν η πιο βάρβαρη, παράλογη, πιο οδυνηρή και πιο κουραστική ημέρα από την έναρξη της θεραπείας… υπερβολική κούραση».

Σε ανάρτησή του στο ερώτημα «ρωτήστε με τα πάντα» στο Reddit, μίλησε για την αλλαγή στις προτεραιότητές του: «Όλα αυτά που μέχρι χθες με ενδιέφεραν, τώρα δεν έχουν καμία σημασία για μένα… Σπουδές. Σεξ».

Γράφοντας για την δική του θνησιμότητα, ο Πανόφ έγραψε με ειλικρίνεια στις 11 Μαΐου: «Την τελευταία φορά, έγραψε πως δεν πραγματικά δεν φοβάμαι να πεθάνω. Ίσως να έπρεπε να πω πως πραγματικά δεν φοβάμαι να είμαι νεκρός. Όταν πεθαίνεις, υπάρχει ακόμη λίγη ζωή μέσα σου και μερικές φορές νομίζω πως φοβάμαι τη ζωή».
Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις