ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κραουνάκης στο onlarissa.gr: Η χώρα μας έχει ψυχή σπουδαία, ζωντανή δυνατή και γεμάτη ελπίδα

Με αφορμή την παράσταση «ΟΛΟΙ ΕΝΑ- ΦΙΛΑ ΜΕ» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε στο οnlarissa.gr για τη μουσική παράσταση στη Λάρισα, τα μελλοντικά του σχέδια του, τους συνεργάτες του αλλά και για τον απολογισμό των παραστάσεων του.

Μια συναυλία που όπως μας είπε περιμένει με λαχτάρα καθώς αγαπά τη Λάρισα και τους ανθρώπους της.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε επίσης και στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, παροτρύνοντάς τα να αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν και να διαλέξουν τον δάσκαλό τους.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Αμπελακιώτη

Τι να περιμένουν οι Λαρισαίοι από την συναυλία της 2ας Σεπτεμβρίου;

Είμαστε πάνοπλοι, με τραγούδια αγαπημένα, με παράσταση δυνατή. Φορτωμένοι αισθήματα, ταξίδια, επαίνους. Ταξίδι τη λένε οι περισσότεροι. Αυτό λοιπόν.

Ένα ταξίδι προς τα μέσα μας, ξυπναν τα αισθήματα, και ξεκινάνε οι φωνές να ενώνονται. Να περιμένουν μια μεγάλη αγκαλιά έτοιμη να τους πάρει όλους μέσα και να τους πάει βόλτα.

Έχω ειλικρινά μεγάλη λαχτάρα για τη βραδιά του Αλκαζάρ.

Ανθρώπους πολλούς που αγαπώ από την πόλη, κι έναν Λαρισαίο -ηθοποιό συνεργάτη στην παράσταση- που καμαρώνω πολύ για την επιτυχία του ο Χάρης Φλέουρας.

Μαζί τραγουδούν, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν και μιλάνε σημαίνοντα θεατρικά κείμενα για τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής, οι εξαίρετοι Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Χρήστος Γεροντίδης και ο Σάκης Καραθανάσης.

Και τρεις θαυμάσιοι σολίστες Άρης Βλάχος στο πιάνο, Βάϊος Πράπας στο μπουζούκι και στις κιθάρες και Γιώργος Ταμιωλάκης στο βιολοντσέλο.

Στο μεσαίο πιάνο εγώ και το μικρόφωνο μου.

Από κει ξεκινάμε.

Μυσταγωγία και διονυσιακή γιορτή σε απόλυτη ισορροπία.

kraounakis3

Η περιοδεία σας φτάνει στο τέλος της. Ποιες είναι οι σκέψεις σας μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο παραστάσεις;

Δεν έχω ακόμη καταφέρει να διαχειριστώ τα συναισθήματα. Ήταν πολλά και πλούσια. Για μόνα ήταν μεγάλη η συγκίνηση, γιατί δεν έχω ξαναεπιχειρήσει τόσο μεγάλη βόλτα. Γνώρισα από κοντά ανθρώπους που με είχανε συντροφιά τους για χρόνια. Ένα έχει σημασία, ίσως τη μεγαλύτερη. Η χώρα μας έχει ψυχή σπουδαία, ζωντανή δυνατή και γεμάτη ελπίδα.

Είστε ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης με μεγάλη εμπειρία. Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική;

Να αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν και να διαλέξουν τον δάσκαλο τους. Μελέτη και ενημέρωση. Το χωράφι είναι τεράστιο. Το ελληνικό χωράφι, ακόμη πιο άψαχτο και πλούσιο για γενιές και γενιές. Βουτιά στη Μεγάλη Τέχνη.

kranounakis4

Στην καριέρα σας έχετε συναντήσει δυσκολίες; Ποια θα λέγατε ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας;

Η ζωή ενός καλλιτέχνη είναι γεμάτη δύσκολες στιγμές. Η ίδια η δημιουργία στηρίζεται στην αμφιβολία. Δεν ξέρω πόσο είναι κατανοητό αυτό, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν αυτό που γεννάς έχει κάτι να πει, κάτι να δώσει. Αφήνεσαι στους Αγγέλους σου. Κάθε καινούργια δημιουργία είναι «μια δύσκολη στιγμή». Ερημώνεις για να γεννήσεις.

Αν εννοείτε δύσκολες στιγμές τα θέματα καριέρας, αυτά δε με απασχόλησαν ποτέ.

Άλλαξε συμπεριφορά το κοινό μέσα από την κρίση;

Η λέξη «κοινό», να σας πω δε μου αρέσει και πολύ. Οι άνθρωποι που έρχονται στην παράσταση μου, ξέρουν που πάνε και τι περιμένουν. Είναι πιο συμμετοχικοί από ποτέ, είναι η αλήθεια, αλλά σε μένα πάντα συμβαίνει αυτό. Σημασία έχει ότι φεύγουν ευτυχισμένοι και ότι έχουν κάτι μαζί τους την άλλη μέρα.

kranounakis2

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε τα σχέδια σας για το χειμώνα. Θα συνεχίσετε με την ίδια παράσταση ή έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας;

Η παράσταση αυτή έχει ακόμα ζωή, έτσι μου δείχνει. Θα δώσουμε μερικές ακόμα και θα κλείσουμε κάπως «πανηγυρικά». Ήταν μια ευτυχισμένη στιγμή. Γράφω κάτι για μια εξαιρετική μου συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης -αρχές του ’17- και καινούργια τραγούδια, παιδιά των αισθημάτων που μου χάρισε ο κόσμος στην ωραία αυτή βόλτα μου, στην Ελλάδα μας. Άκουσα ήχους, πήρα ενέργεια, πρέπει αυτό κάπως να το ανταποδώσω στους φίλους μου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις