ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γκολ και θέαμα στους «Ζωσιμάδες»: Ισόπαλη 3-3 η ΑΕΛ με τον ΠΑΣ

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε εξαιρετική στην επίθεση, όχι όμως και στα μετ’όπισθεν και αναδείχθηκε ισόπαλη με 3 – 3 στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Οι «βυσσινί» μπλόκαραν τη δύναμη του ΠΑΣ που ήταν τα γρήγορα άκρα του στο πρώτο μέρος και παρότι οι «Ηπειρώτες» ήταν καλύτεροι στην αρχή, κατάφεραν να γυρίσουν εντελώς την εικόνα του παιχνιδιού! Τρία πέναλτι μέσα σε… ένα τέταρτο έδωσε ο διαιτητής Κατσικογιάννης!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ «πλήρωσε» τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις της, που δεν μειώνονται με τον χρόνο, και τα κενά στην άμυνα και έχασε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει. Βέβαια αυτό συνέβη κυρίως όταν ο προπονητής της ομάδας πραγματοποίησε πολλές αλλαγές.

Το σκορ άνοιξε ο Ακόστα στο 19΄με πέναλτι και η ΑΕΛ με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Ναζλίδη στο 26΄και του Βαρέλα στο 34΄έκανε την ανατροπή. Ο Ναζλίδης πέτυχε και 2ο γκολ στο 42΄. Μείωσε σε 2 – 3 ο Βιδάλ στο 69΄ και ισοφάρισε στο 75΄ο Μαμπούλου σε 3 – 3.

Έγινε του… «πέναλτι»!

Το ματς στο ξεκίνημα του δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες. Όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο 19ο λεπτό, όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οουσού στον Γιάκο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ακόστα και δεν αστόχησε «ανοίγοντας» το σκορ.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση και με το… «ίδιο νόμισμα». Ένας πρώην «βυσσινί», ο Νίκος Καρανίκας ανέτρεψε το Ντέλετιτς εντός της περιοχής κάνοντας πέναλτι. Και ο Ναζλίδης στο 26΄ισοφάρισε σε 1 – 1. Μάλιστα οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν σταμάτησαν εκεί.

Καθώς στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης ο Νίκο Βαρέλα κέρδισε νέο πέναλτι (!) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος, κάνοντας την ανατροπή για την «βασίλισσα του κάμπου» με 1 – 2.

Γκολ και χωρίς πέναλτι και ισοφάριση…

Στη συνέχεια του παιχνιδιού η ΑΕΛ κατάφερε να διευρύνει το υπέρ της προβάδισμα. Όταν στο 42΄ο Θωμάς Ναζλίδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με όμορφο δυνατό σουτ, ανεβάζοντας τον «δείκτη» του σκορ στο 1 – 3.

Στην «επανάληψη» οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά πραγματοποιώντας τη πρώτη τους ευκαιρία στο 51΄αλλά τη κεφαλιά του Ακόστα, μετά από σέντρα του Μαμπούλου, μπλόκαρε σταθερά ο Ντεγκρά. Στην επόμενή τους φάση οι παίκτες του Πετράκη ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Στο 69΄ο Μαμπούλου σέντραρε από τα αριστερά για τον Βιδάλ, ο οποίος έκανε το σουτ και με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού μείωσε σε 2 – 3. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει τη «τελευταία» τους λέξεις και σε μία αντεπίθεση στο 75΄ο Μαμπούλου, που ήταν διαρκής κίνδυνος για την ΑΕΛ, σκόραρε με βολέ ισοφαρίζοντας σε 3 – 3.

Προσπάθησε στο τέλος η ΑΕΛ

Οι «βυσσινί» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο τέλος, όταν από εξαιρετικό συνδυασμό των Ουρτάδο και Λαμπρόπουλου, ο Καπός έκανε το σουτ, αλλά ο Περιστερίδης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το 3 – 3.

Ενώ στο 87΄οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή. Η μπάλα από κόρνερ έφτασε στον Μαρουκάκη, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ, στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα άουτ. Το ματς τελείωσε με μία διπλή φάση για τον ΠΑΣ, όμως ο Ντεγκρά και τις δύο φορές είπε «όχι» στους αντιπάλους του με το 3 – 3 να είναι το τελικό σκορ.

Οι Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης (46΄Περιστερίδης), Καρανίακης (λ.τ. Μπουκουβάλας), Ναδάλες (49΄Ναδάλες), Μιχαήλ (46΄Σκόνδρας), Μπέριος (78΄Μαυροπάνος), Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57΄Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (49΄Μαμπουλού), Ακόστα (57΄Δώνης), Γιάκος (78΄Φερφελής), Κόντε (71΄Ντόλοβατς).

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο (68΄Ρέντζας), Γκόλιας, Φάρκας (73΄Σουλιώτης), Φατιόν, Οουσού (52΄λ.τ. Μονιάκης), Αναστασόπουλος (73΄Καρατάσιος), Ναζλίδης (73΄Ουρτάδο), Ντέλετιτς (46΄Καπός), Βαρέλα (68΄Μαρουκάκης), Αβραάμ (62΄Λαμπρόπουλος).

Διαιτητική Τριπλέτα 

Κατσικογιάννης, Τάτση, Καραλής

arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις