ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Φανάρια «κίνδυνος – θάνατος» στα Φάρσαλα!

Το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στα Φάρσαλα επαναφέρει με τον πλέον ανησυχητικό τρόπο στην επικαιρότητα το τροχαίο – ευτυχώς – ατύχημα που έλαβε χώρα προχθές Κυριακή στον μεγάλο περιφερειακό της πόλης, στη διασταύρωση με την οδό Λαρίσης. Εκεί, με τα φανάρια να μην δουλεύουν, αλλά απλά να αναβοσβήνουν στο πορτοκαλί χρώμα, τραυματίστηκαν τρία άτομα σε μία σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων.

Το πώς έγινε το τροχαίο σίγουρα θα το αποφανθεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων το οποίο διενεργεί και τη σχετική προανάκριση. Ωστόσο, άπαντες συμφωνούν πως αν λειτουργούσαν κανονικά τα φανάρια στις εισόδους της πόλης, αν δηλαδή έκαναν αυτό για το οποίο οι αρμόδιοι τα τοποθέτησαν εκεί, η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων σαφώς και θα πολλαπλασιάζονταν.

Σε ότι αφορά τη σύγκρουση, τραυματίστηκαν δύο Φαρσαλινοί, ένας άντρας και μία γυναίκα που επέβαιναν στο ένα όχημα, αλλά και ο οδηγός του άλλου οχήματος που φέρεται να είναι από την Καρδίτσα.

Στο σημείο έσπευσε και η Πυροσβεστική, προκειμένου να απεγκλωβίσει τον ένα τραυματία. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, έχοντας ωστόσο αρκετά τραύματα (κυρίως κατάγματα).

Το τροχαίο θορύβησε την τοπική κοινωνία των Φαρσάλων με τον προβληματισμό αλλά και την οργή να περισσεύει. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξε μεγάλη κουβέντα μεταξύ Φαρσαλινών, ενώ χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση Φαρσαλινού εκπαιδευτικού ο οποίος κατήγγειλε πως είχε στο παρελθόν ενημερώσει την αστυνομία για το θέμα της μη λειτουργίας των Φαναριών, για να λάβει την απάντηση πως αρμόδια για το θέμα είναι η Περιφέρεια!

Την ίδια ώρα, ακόμη και φανάρια που λειτουργούν κανονικά χρίζουν αναρρύθμισης αφού σε κάποιες των περιπτώσεων – όπως το φανάρι στο ύψος της σκεπαστής αγοράς – το κόκκινο διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά της ώρας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κατά συρροή από διερχόμενους οδηγούς που δεν αντέχουν την αναμονή!

Ας ελπίσουμε πως αυτό το τροχαίο ατύχημα για το οποίο ο Θεός έβαλε το χέρι του ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα, θα αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι αρχές να πράξουν τα αυτονόητα και να θέσουν σε λειτουργία το σύνολο των φωτεινών σηματοδοτών εντός και εκτός της πόλης των Φαρσάλων.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις