ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Λουλούδια” στο Σινέ Μύλο

Μπορεί ένα μπουκέτο λουλούδια να σου αλλάξει τη ζωή; Αυτό είναι το ερώτημα γύρω από το οποίο περιστρέφεται η ταινία “Λουλούδια” του σκηνοθετικού διδύμου Τζον ΓαράνιοΧοσέ Μαρί Γενάγα, η πρώτη ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη βασκική γλώσσα που προτάθηκε ποτέ από την Ισπανία για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η ταινία “Λουλούδια” θα προβληθεί από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος”.

Η καθημερινότητα της Άνε, μιας σαραντάχρονης γυναίκας παγιδευμένης σε έναν άχρωμο γάμο, ανατρέπεται απροσδόκητα όταν μια υπέροχη ανθοδέσμη παραδίδεται στην πόρτα του σπιτιού της.

Προς μεγάλη της έκπληξη, τα λουλούδια θα συνεχίσουν να καταφτάνουν κάθε εβδομάδα, πάντοτε την ίδια ημέρα και ώρα, και πάντοτε ανώνυμα.

Ποιος είναι ο αινιγματικός αποστολέας και τι θέλει άραγε από εκείνη;

Μερικά άνθη με μυστηριώδη προέλευση εισβάλλουν, επίσης απροειδοποίητα, στις ζωές της Τέρε και της νύφης της, Λούρδης, καθώς ένας άγνωστος αφήνει κάθε εβδομάδα μια ανθοδέσμη στη μνήμη ενός ανθρώπου σημαντικού γι’ αυτές, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη σχέση τους.

Αυτή είναι η ιστορία τριών γυναικών που οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά χάρη σε μερικά μπουκέτα λουλούδια.

Λουλούδια που τις κάνουν να νιώθουν ότι μέσα τους ανθίζουν και πάλι συναισθήματα που είχαν ξεχάσει εδώ και καιρό…

Τρυφερή, μελαγχολική ταινία πάνω στην απώλεια, τις μοιραίες συμπτώσεις και τον ανολοκλήρωτο έρωτα. Κουβαλά ένα αδιόρατο, κομψό κισλοφσκικό άρωμα, ενώ θίγει με άκρα διακριτικότητα τις πολλαπλές – ψυχολογικές, κοινωνικές, υπαρξιακές, ιστορικές – διαστάσεις της ανθρώπινης μνήμης.

Τα “Λουλούδια” κέρδισαν δύο υποψηφιότητες στα Βραβεία Goya (καλύτερης ταινίας και μουσικής) το 2015, ενώ είχαν επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και του Λονδίνου αντίστοιχα.

Τα “Λουλούδια” από τη χώρα των Βάσκων αποτελούν μια λεπτή κινηματογραφική απόλαυση για έναν σινεφίλ και ένα ρεαλιστικό, καθηλωτικό και ευαίσθητο ψυχογράφημα για τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη απρόσωπη κοινωνία μας, που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι όλα είναι πιθανά, αναγορεύοντας την αμφιβολία σε αναμορφωτή του είναι μας.

Σινεφίλ 2015 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 99′

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον ΓαράνιοΧοσέ Μαρί Γενάγα με τους:Ναγκόρε ΑρανμπούρουΙτσιάρ ΙτούνιοΙτσιάρ ΑϊζπούρουΧοσεάν Μπενγκοετσέα

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις