ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία – Η διάσωση της 10χρονης Τζούλια – Συγκλονιστικό video

Ο απεγκλωβισμός του μικρού παιδιού καταγράφηκε από την κάμερα του Sky Italia. Ήταν η αχτίδα ελπίδας μέσα στο θάνατο που σκόρπισε ο Εγκέλαδος. Στην αρχή του video μπορεί κανείς να διακρίνει μόνο τα πόδια του κοριτσιού που ήταν θαμμένο στα ερείπια.

«Ακούγεται κάτι εδώ. Ησυχία, ησυχία» είχε πει νωρίτερα ένας από τους διασώστες. «Ένα Τζούλια, έλα, πρόσεχε το κεφάλι σου» της λέει ένας άλλος, ενώ τα σωστικά συνεργεία απομακρύνουν με τα χέρια τους τα χώματα για να βγει το παιδί. Και τη στιγμή που ένας άνδρας παίρνει τη 10χρονη στα χέρια του, ξεσπούν χειροκροτήματα και φωνές χαράς. Μια ζωή σώθηκε την ώρα που εκατοντάδες άλλες έχουν χαθεί.

Η μικρή Τζούλια από την Πεσκάρα ντελ Τρόντο έμεινε 17 ώρες θαμμένη στα ερείπια του σπιτιού της. Το ύφος της φοβισμένο τη στιγμή που οι διασώστες την παίρνουν αγκαλιά για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η Τζούλια ήταν τυχερή. Ένα 11χρονο αγόρι στο Αματρίτσε που είχε εντοπιστεί ζωντανό στα συντρίμμια δεν άντεξε. Ανασύρθηκε νερό. Το ίδιο και ένα βρέφος 8 μηνών, το μικρότερο από τα θύματα του φονικού σεισμού. Οι νεκροί έχουν φτάσει, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό τους 247. Ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Δείτε τη στιγμή του απεγκλωβισμού του 10χρονου κοριτσιού

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις