ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ομόθυμο «όχι» κατά των διοδίων στα Τέμπη – Το μπαλάκι στον υπουργό

Στην απόλυτη συμφωνία ότι η λειτουργία σταθμού διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών θα αποτελέσει πλήγμα για την περιοχή αφού γίνεται για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος στο Μακρυχώρι παρουσία τοπικών βουλευτών, του Περιφερειάρχη και αυτοδιοικητικών.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε ως μείζον επιχείρημα κατά της λειτουργίας νέων διοδίων, η αρνητική γνωμοδότηση για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών ορών, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών.

Έτσι με την τοπική κοινωνία να είναι σύσσωμα αντίθετη και το σύνολο των τοπικών βουλευτών να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, το μπαλάκι πλέον πέφτει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον κ. Σκουρλέτη που καλείται να λάβει την τελική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν και οι δυο Λαρισαίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Βαγενά μάλιστα να εμφανίζεται ιδιαίτερα θερμή ακόμα και στο σενάριο κινητοποιήσεων με στόχο την αποτροπή της λειτουργίας των διοδίων.

Το παρών έδωσαν επίσης ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Κατσιαντώνης, ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός, εκπρόσωποι των Βουλευτών κ.κ. Κόκκαλη και Μπαργιώτα αλλά και ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας και αυτοδιοικητικοί από τους γειτονικούς δήμους Δίου και Ολύμπου.

Επιστολές απέστειλαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Χαρακόπουλος και Κέλλας.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:

syskepsh_temph3 syskepsh_temph2 syskepsh_temph1 syskepsh_temph

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις