ΕΛΛΑΔΑ

«Πρόλαβα και πήρα γρήγορα το παιδί από τα δόντια του σκύλου…», λέει ο πατέρας του παιδιού

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Τέταρτης το 20 μηνών κοριτσάκι, που δέχτηκε επίθεση από ροτβάιλερ που ανήκε στην οικογένειά του στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, από το Ηράκλειο στην Αθήνα, και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με το αριστερό μάτι του παιδιού αφού έφερε μεγάλο και βαθύ τραύμα πάνω από το φρύδι.

Υπενθυμίζεται ότι το μόλις 20 μηνών κοριτσάκι, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στην παιδοχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ενώ κρίθηκε απαραίτητη ή μεταφορά του στην Αθηνα, κάτι που έγινε αμέσως μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του.

Η σταθεροποίηση της κατάστασης της μικρής ασθενούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) επέτρεψε στους γιατρούς να οργανώσουν τη διακομιδή της με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας αργά το βράδυ της Τετάρτης σε παιδιατρικό νοσοκομείο με Οφθαλμολογικό τμήμα ώστε να της παρασχεθεί η αναγκαία και στοχευμένη στη βλάβη του ματιού περίθαλψη και νοσηλεία.

Τα τελευταία τρία 24ωρα το κοριτσάκι νοσηλευόταν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε οι γονείς του μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όμως λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων που έφερε κρίθηκε επιτακτική η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ διαπίστωσαν πως το παιδί έφερε κάταγμα ινιακού οστού καθώς και σοβαρό τραύμα στο αριστερό μάτι – περιεγραφαν, μάλιστα, ένα βαθύ και εκτεταμένο  τραύμα πάνω από το φρύδι, που περνά πάνω από το αυτί και καταλήγει πίσω από το κεφάλι. Αμέσως μόλις αποκλείστηκε ότι κινδυνεύει η ζωής της 20μηνης, οι νευροχειρουργοί αντιμετώπισαν το κάταγμα του κρανίου και οι οφθαλμίατροι επικεντρώθηκαν στη βλάβη στον αριστερό οφθαλμό της.

Η γενική κλινική κατάσταση του παιδιού χαρακτηρίζεται καλή και το κάταγμα ινιακού οστού θεωρείται αντιμετωπίσιμο. Ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν ανησυχία για το αναστρέψιμο της οφθαλμολογικής  βλάβης που έχει προκληθεί. Τη σκυτάλη των ιατρικών γνωματεύσεων από τους ειδικούς του ΠΑΓΝΗ έχουν λάβει τώρα οι ειδικοί στο Παίδων με ζητούμενο την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση και θεραπεία του προβλήματος της μικρής ασθενούς.

Ποιος θα το περίμενε πως ο «φύλακας» του σπιτιού, που αγοράστηκε πριν από δέκα ημέρες, θα γινόταν ο παρ’ολίγον δολοφόνος της μικρής που είναι μόλις 20 μηνών. Οι γονείς της μικρούλας, σοκαρισμένοι από το κακό που τους βρήκε, ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως μπροστά στα μάτια τους το σκυλί επιτέθηκε στο παιδί τους, το οποίο κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

«Καλύτερα να μην το είχα αγοράσει ποτέ», λέει ο πατέρας για το ροτβάιλερ
Φανερά στενοχωρημένος ο πατέρας του μικρού κοριτσιού μίλησε στο protothema.gr και εύχεται να μην είχε αγοράσει ποτέ το ροτβάιλερ…

«Αγόρασα το ροτβάιλερ πριν από δέκα ημέρες. Το είχαμε στο σπίτι και έπαιζε με το παιδάκι μου. Δεν περιμέναμε να του επιτεθεί. Είμαι παρά πολύ σοκαρισμένος γιατί όλα έγιναν  γρήγορα και μπροστά στα μάτια μας. Καλύτερα να μην το είχα αγοράσει ποτέ», εξομολογείται ο πατέρας.

Η γενική κλινική κατάσταση της μικρής είναι καλή και το κάταγμα ινιακού οστού αντιμετωπίζεται. Ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν ανησυχία για το αριστερό μάτι της, πάνω από το οποίο δέχθηκε ένα μεγάλο και βαθύ τραύμα από το άγριο σκυλί.

«Βλέπω το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση και πικραίνομαι. Ευτυχώς που πρόλαβα και το πήρα γρήγορα  το παιδί απο τα δόντια του σκύλου και δεν κινδυνεύει η ζωή του γιατί δεν θα το άντεχα. Και η γυναίκα μου ειναι πολύ ταραγμένη. Είμαστε όλοι δίπλα στο παιδί μου. Θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να κάνει μια πολύ σοβαρή επέμβαση στο μάτι . Περιμένουμε τους γιατρούς να μας πουν ποια ημέρα θα φύγουμε για Αθήνα».

Την ίδια ώρα η αστυνομία στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης σχηματίζει αυτεπαγγέλτως δικογραφία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η μικρή, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.

Λαμβάνονται καταθέσεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το σκυλί, το οποίο πρόσφατα πήρε η οικογένεια στο σπίτι και είχε κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια, κατά τη διάρκεια της βόλτας, επιτέθηκε  στα καλά καθούμενα, στο παιδί.

Ενώ η μικρούλα έχει ακόμη δρόμο προκειμένου η υγεία της να αποκατασταθεί πλήρως, η οικογένειά της περιμένει και εύχεται να είναι όλα περαστικά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις