ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από τις 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στα γήπεδα μόνο με την Κάρτα Φιλάθλου

Στις 20 Αυγούστου ξεκινά και επίσημα η νέα ποδοσφαιρική σεζόν για το πρωτάθλημα της Super League, αλλά από τα τέλη του επόμενου μήνα οι Έλληνες φίλαθλοι που θα θελήσουν να βρεθούν στα γήπεδα (όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και του μπάσκετ) για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα, θα μπορεί να το κάνουν μόνο αν έχουν προμηθευτεί την Κάρτα Φιλάθλου.

Τι είναι αυτή η κάρτα; Θεωρητικά είναι μία ακόμη κίνηση στην προσπάθεια της Πολιτείας να πατάξει τη βία στους αθλητικούς χώρους, ωστόσο από την πρώτη στιγμή υπάρχουν πολλές αντίθετες απόψεις που εκφράζονται από το σύνολο των οργανωμένων οπαδών των ΠΑΕ και ΚΑΕ καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα και τίποτα περισσότερο.

Στην απαραίτητη από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά Κάρτα Φιλάθλου (το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί ίσως και εντός της εβδομάδας), θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο,  ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας, το ΑΜΚΑ, η διεύθυνση του κατόχου και θα υπάρχει η φωτογραφία του, ενώ το κόστος της θα ανέρχεται στα 2 ευρώ.

Όσον αφορά τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα είναι απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα και δεν θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ στη δική τους κάρτα.

Η Κάρτα Φιλάθλου δεν είναι ένα αυτόνομο μέτρο, αλλά θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην ίδια τροπολογία αναφέρεται ότι τίθεται σε ισχύ το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, με το οποίο συνδέονται υποχρεωτικά τα επιμέρους συστήματα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών (Ποδοσφαίρου ή μπάσκετ).

Έτσι πλέον τα εισιτήρια των αγώνων θα διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά και εφόσον φυσικά έχει εκδοθεί πρώτα η Κάρτα Φιλάθλου.

Από την ανάγκη κτήσης της Κάρτας Φιλάθλου εξαιρούνται οι μεμονωμένοι αλλοδαποί φίλαθλοι ή μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ή Έλληνες ομογενείς οι οποίοι θα μπορούν να αγοράζουν ονομαστικό εισιτήριο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους.

Οι αιτήσεις για την έκδοση της Κάρτας Φιλάθλου θα γίνει μέσω των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών ενώ θα έχει διετή ισχύ και θα μπορεί να ανανεώνεται…

Δεδομένου πάντως ότι έχουμε δύο μήνες μέχρι την εφαρμογή του νόμου, αλλά ο Αύγουστος ξέρουμε καλά ότι στην Ελλάδα είναι ο μήνας των διακοπών, το πιο πιθανό είναι πλησιάζοντας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να ανακοινωθεί μία νέα παράταση εφαρμογής όλων αυτών των μέτρων (για τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία στο κατά πόσο θα επιλύσουν προβλήματα ή θα δημιουργήσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο μπάχαλο».

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις