ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αντίθετο στην κατασκευή νέων διοδίων στα Τέμπη το περιφερειακό συμβούλιο – Απέρριψε τη μελέτη τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων

Γνωμοδοτώντας αρνητικά σχεδόν ομόφωνα (μόνον η περιφερειακή σύμβουλος και υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη ψήφισε παρών), για τη μελέτη τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών μόλις παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα με τις σήραγγες, το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας έστειλε σαφές και ομόθυμο μήνυμα αντίθεσης προς την κυβέρνηση.

Το σκεπτικό του σώματος που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης ήταν αφενός πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική διαδρομή όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία (οι άξονες από Καλλιπεύκη και παράλια επ’ ουδενί δεν αποτελούν εναλλακτική διαδρομή, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά), αλλά και πως η τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων επιβαρύνει περισσότερο την περιοχή από την κατασκευή των διοδίων.

Αρκετοί συμφώνησαν πως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει καθαρά εισπρακτικά ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη αρνητική γνωμοδότηση υπάρχει ήδη και από το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών.

perifereiako diodia2

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 το πρωί εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ζητώντας από τους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη αλλά και τους όμορους δήμους να τοποθετηθούν.

Σημειώνεται πως ήδη ο κυβερνητικός βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, έχει εκφραστεί αρνητικά για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων διοδίων.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη, Απόστολος Ράιδος / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις