ΛΑΡΙΣΑ

Μάξιμος: «“Τσιμουδιά” από κ. Τσίπρα για την Παιδεία!»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση των προτάσεων του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μεγαλόστομες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέληξαν σε μια μεγαλειώδη επικοινωνιακή φούσκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας, στις προτάσεις του, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την Παιδεία.

Η επιλεκτική αμνησία του προδίδει ωστόσο και τις βαθύτερες προθέσεις της Κυβέρνησής του να μπλοκάρει την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Δέσμιοι των ιδεολογικών τους εμμονών, ως μοναδικό τους όραμα έχουν πώς να διατηρήσουν το χώρο της εκπαίδευσης στάσιμο, πώς να παραμείνει η Ελλάδα εκτός των παγκοσμίων εξελίξεων, ως πρότυπο αναχρονισμού και συντήρησης.

Ενώ, σε όλα τα κράτη, ακόμη και στη γεωγραφική περιφέρεια που βρίσκεται η χώρα μας, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε άνθηση, προσφέροντας ανταγωνιστική γνώση και υψηλά έσοδα, εδώ η Κυβέρνηση αντιμάχεται μετά μανίας την προοπτική αυτή. Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως να αυξάνεται και ο αριθμός των νέων μας που μεταναστεύουν για σπουδές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πληροφορούμε ωστόσο τους κυβερνώντες πως, ό,τι κι αν κάνουν, δεν μπορούν για πολύ να ανακόπτουν την πορεία της χώρας προς ένα καλύτερο μέλλον».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις