ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Μαχητικά F-16 βομβαρδίζουν το τουρκικό προεδρικό μέγαρο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας από την επίθεση πραξικοπηματιών με F-16 στην περιοχή του προεδρικού μεγάρου της Τουρκίας το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης επρόκειτο για επίθεση με ρουκέτες από αεροσκάφη.

Τα F-16 των πραξικοπηματιών χτύπησαν αμάχους και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ από τις επιθέσεις αυτές υπήρξαν τουλάχιστον πέντε νεκροί, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα χτυπήματα από τα μαχητικά μοιάζουν να είναι τυφλά, αφού οι βόμβες έπεσαν πλάι σε αμάχους στη μέση του δρόμου.

Βίντεο: Δείτε πώς οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Λίγες ώρες αφότου το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δύο τουρκικά F-16 που ελέγχονταν από τους πραξικοπηματίες παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν, είδε το «φως» της δημοσιότητας κι άλλο ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Τούρκου προέδρου.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε τη Δευτέρα το βίντεο με τις κρίσιμες στιγμές από την προσπάθεια των στρατιωτών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα να εξουδετερώσουν τον Ερντογάν, στο ξενοδοχείο στο οποίο παραθέριζε, στη Μαρμαρίδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις