ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέες καταγγελίες για το τυρόγαλο: Το μεταφέρουν με βυτία σε άλλες περιοχές, κάνουν επιχωματώσες

Νέες καταγγελίες για το θέμα των αποβλήτων τυρογάλακτος στη Νέα Λεύκη προέκυψαν χθες βράδυ από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου και συνεδρίαζε.

Συγκεκριμένα η κ. Λίτσα Λιακούλη, που είχε πει εξαρχής ότι θα φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε πως γνωρίζει ότι γίνεται μεταφορά αποβλήτων τυρογάλακτος με βυτία σε άλλες περιοχές του νομού Λάρισας ενώ τόνισε πως γίνονται και επιχωματώσεις σε σημεία που είχε πλημυρίσει από τυρόγαλο.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο κάτοικοι της περιοχής που τόνισαν πως η κατάσταση είναι αφόρητη, τα μικρά παιδιά με τόση ζέστη δεν μπορούν να πάρουν ανάσα ενώ κουνούπια και έντομα κάνουν ακόμα πιο έντονη την παρουσία τους μετά το περιστατικό με τα απόβλητα τυρογάλακτος.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός τόνισε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν πάει προτού δοθεί δημοσιότητα στο θέμα μέσω του Τύπου και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να καταθέσουν όλα όσα τέτοια περιστατικά γνωρίζουν.

Ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πουτσιάκας πρότεινε να ξαναπάνε οι υπηρεσίες για να ξαναεξετάσουν το θέμα και τα ευρήματα.

Αξίζει να τονίσουμε πως για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγελθεί από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τυχόν αξιόποινες πράξεις. Ωστόσο αυτές οι καταγγελίες δίνουν μια νέα διάσταση στο ζήτημα.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Κώστας Γκιάστας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις