ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία “Ο γάμος των Μουσόνων” στην κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

Η κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ συνεχίζει τις προβολές ταινιών στη αυλή του νηπιαγωγείου Νίκαιας την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 21:15 με το έργο «Ο γάμος των Μουσόνων», μια Ινδική ταινία που βραβεύτηκε με το «Χρυσό Λέοντα» στο φεστιβάλ της Βενετίας, σε σκηνοθεσία Μίρα Ναϊρ. Πρωταγωνιστούν: Νασερουντίν Σα, Βασουντάρα Ντας, Παρβίν Νταμπάς, Βιτζέι Ραζ, Σεφαλί Σετί.

Η ταινία με αφορμή έναν τυπικό ινδικό γάμο και τις παραδοσιακές προετοιμασίες του, μας μεταφέρει στη μαγική ατμόσφαιρα του Νέου Δελχί. Μπλέκει τις σύγχρονες συνήθειες και ανέσεις με την παλιά ηθική όπου η ανάγκη για εξέλιξη και η προσπάθεια για ταύτιση μ’ ένα δυτικό τρόπο ζωής φέρνει διλήμματα σε μια καθαρά παραδοσιακή κοινωνία και συγκρούσεις ανάμεσα στη νεότερη γενιά και στην παλιότερη.

Η σκηνοθέτης Μίρα Νάιρ παρουσιάζει την καθημερινότητα της Ινδίας όπως ακριβώς είναι, γνωρίζοντας στον θεατή την ινδική κουλτούρα και πραγματικότητα, την παλιά και τη νέα πόλη του Δελχί, με τις υπαίθριες αγορές αλλά και τα σύγχρονα δυτικά κτίρια. Η ταινία είναι ένα ατελείωτο πανηγύρι, γεμάτη με οπτικοακουστικές συνθέσεις και με μια λαμπερή φωτογραφία.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις