ΛΑΡΙΣΑ

Εθελοντές καθαρίζουν μονοπάτια στην περιοχή της Αγιάς

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των μονοπατιών στον Δήμο Αγίας στα πλαίσια υλοποίησης του εργοταξίου εθελοντών.

Μετά τα μονοπάτια του Πολυδεντρίου σειρά είχε το μονοπάτι Μεταξοχώρι Ανατολή και ο χώρος αναψυχής στην τρανή βρύση του Μεγαλοβρύσου. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν γοητευμένοι από τις φυσικές ομορφιές στα δάση και τα μονοπάτια της περιοχής . Στο απογευματινό τους πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στο αρχοντικό της Καλυψούς Αλεξούλη στην Αγιά, στα Ασκηταριά των Αγίων Αναργύρων,στο παλιό κηροπλαστείο του Μεταξοχωρίου και στο λαογραφικό εκθετήριο της Ποταμιάς.

Ευχάριστη ήταν και η απογευματινή βόλτα στην πόλη της Λάρισας  όπου επισκέφθηκαν το Αρχαίο θέατρο, την περιοχή του Φρουρίου και την γιορτή Πηνειού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεγάλη είναι η συμβολή των προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων και των φορέων του Δήμου Αγιάς, καθώς και η ζεστή φιλοξενία των συλλόγων (Επαγγελματιών Αγιοκάμπου, Γυναικών Αγιάς, Νιβολιανιτών, Ανατολιτών) για τα γεύματα που προσέφεραν. Επόμενος σταθμός στις επισκέψεις των εθελοντών του εργοταξίου είναι το γυναικείο πολυεθνικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή. Την Κύριακή σειρά στους καθαρισμούς έχει το μονοπάτι Σκλήθρο – Γλυμένη Μύλος και από Δευτέρα και Τρίτη το μονοπάτι Μελιβοία – Βελίκα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις