Πάμε ταμείο

Στοίχημα: Περνά η Ιταλία, με το Over για Αγγλία

Φινάλε μπαίνει σήμερα στη φάση των «16» του Euro 2016, με τις σούπερ ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Ισλανδία, οι οποίες θα μας απασχολήσουν αμφότερες στοιχηματικά. Πριν περάσουμε στα προγνωστικά, σας υπενθυμίζουμε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρίσκετε, μεταξύ άλλων, προτάσεις παμε στοίχημα live.

Προκρίνονται οι «ατζούρι»

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Ιταλία – Ισπανία, όπου επιλέγουμε την πρόκριση των γειτόνων σε απόδοση 2.70. «Τιτανομαχία» απόψε στο Παρίσι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που κάλλιστα θα μπορούσαν να κοντράρονται στον τελικό της διοργάνωσης. Η Ιταλία είναι απ’ τις ομάδες που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στη φάση των ομίλων, καθώς «καθάρισε» απ’ τα πρώτα δύο παιχνίδια την πρωτιά και έκανε ολοκληρωτικό ροτέισον στο παντελώς αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Ιρλανδία (ήττα 0-1). Οι γείτονες ήταν καταπληκτικοί στην πρεμιέρα εναντίον του Βελγίου (2-0), όπου τα έκαναν όλα τέλεια, ενώ ακολούθησε το αγχωτικό 1-0 επί της Σουηδίας, αναμέτρηση όπου για ακόμη μια φορά είχαν εξαιρετική αμυντική παρουσία και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να απειλήσει. Η Ιταλία είναι η ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους παίκτες (22), κάτι λογικό αφού εναντίον της Ιρλανδίας δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι βασικοί Μπουφόν, Κιελίνι, Πελέ, Ντε Ρόσι, Παρόλο και Τζιακερίνι. Μεγάλη υπόθεση οι «ανάσες» για τα ως επί τω πλείστον «βαριά» κορμιά των «ατζούρι», που απόψε θα παρουσιαστούν πιο φρέσκοι.

Απ’ την άλλη, η Ισπανία τα έκανε… μαντάρα στην τελευταία αγωνιστική με την Κροατία και πλέον καλείται να πάρει τον πολύ δύσκολο δρόμο μέχρι τον τελικό. Αν θέλει να φτάσει μέχρι το τέρμα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης οφείλει να αποκλείσει κατά σειρά τις Ιταλία, Γερμανία και (λογικά) Γαλλία, διασταυρώσεις που θα ήταν σαφώς πιο βατές αν είχε κάνει το καθήκον της την τελευταία αγωνιστική. Μπήκε με φοβερή ορμή στο ματς με τους Κροάτες, τους «έπνιξε» στα πρώτα λεπτά, το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη και 3-0 στο 20λεπτο. Στη συνέχεια χαλάρωσε, ήρθε η ισοφάριση, το χαμένο πέναλτι του Ράμος και στο 86’ η τιμωρία με το 2-1. Είχε προηγηθεί το εύκολο 3-0 επί της Τουρκίας και το αγχωτικό 1-0 επί της Τσεχίας στην πρεμιέρα. Γνωστές οι αρετές της «φούρια ρόχα», που διαθέτει απ’ τα υψηλότερα ποσοστά κατοχής του τουρνουά, έχει υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και τους «υδραυλικούς» Ινιέστα, Σίλβα και Φάμπρεγας ικανούς να «ξεκλειδώσουν» οποιαδήποτε άμυνα. Περιμένουμε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων σήμερα, άλλωστε απ’ τη μία είναι δεδομένο ότι οι Ιταλοί θα δώσουν χώρο και απ’ την άλλη οι Ισπανοί δε συνηθίζουν να παίζουν κάτι άλλο εκτός από κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Σε καλύτερο μομέντουμ η Ιταλία, δείχνει αποφασισμένη για διάκριση, θα της δώσουμε προβάδισμα για την πρόκριση.

Με το Over στη Νίκαια

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Αγγλία – Ισλανδία, όπου επιλέγουμε το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.40. Μπορεί η Αγγλία να μπαίνει ως φαβορί στο σημερινό ματς με τους Ισλανδούς, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει το σύνολο του Λάγκερμπακ. Το γκολ των Ισλανδών στο 94ο λεπτό του αγώνα με την Αυστρία «σφράγισε» τη… νησιωτική κόντρα, καθώς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο τα «τρία λιοντάρια» ετοιμάζονταν… να τεθούν αντιμέτωπα με την Πορτογαλία. Δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της η Αγγλία στη φάση των ομίλων, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να παραμείνει αήττητη. Στην πρεμιέρα ισοφαρίστηκε στο τέλος από τη Ρωσία (1-1), τη 2η αγωνιστική επικράτησε με ανατροπή της Ουαλίας με 2-1 και την τελευταία αγωνιστική «κόλλησε» στο 0-0 απέναντι στους Σλοβάκους. Πολλά βρετανικά σάιτ μιλούν για την «τελευταία ευκαιρία» του Ρόι Χόντσον. Ο Άγγλος τεχνικός κοουτσάρει τα «τρία λιοντάρια» σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για τρίτη φορά, έχοντας γνωρίσει τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του EURO 2012 και στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2014.

Οι Ισλανδοί, από την πλευρά τους, αποτέλεσαν μία από τις ομάδες που κέρδισαν τις εντυπώσεις στη φάση των ομίλων. Έδωσαν συνέχεια στην εξαιρετική πορεία τους στα προκριματικά και κατάφεραν να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις «νοκ-άουτ» φάσεις, στην παρθενική παρουσία τους σε τελικά EURO. Οι «ψαράδες» παρουσίασαν ένα σύνολο δεμένο, με επιθετικές και αμυντικές αρετές, το οποίο χαίρεται το παιχνίδι και δεν το… παρατάει μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη. Απόδειξη… το νικηφόρο 2-1 επί της Αυστρίας για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, που διαμορφώθηκε με το γκολ του Τραούστασον στο 94′. Είχαν προηγηθεί τα ισόπαλα 1-1 απέναντι σε Πορτογαλία (πρεμιέρα) και Ουγγαρία (2η αγωνιστική). Σημειώνουμε, δε, ότι το 1-1 κόντρα στην Ουγγαρία προήλθε… από το αυτογκόλ του Σέβαρσον στο 88ο λεπτό. Η επιθετική ποιότητα των Άγγλων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ισλανδοί σκοράρουν σχεδόν πάντα τα τελευταία 2 χρόνια (ακόμη και στις ήττες), μας οδηγεί στην επιλογή του Over 2,5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Τα βίντεο των αγώνων

Ιταλία – Ισπανία

Αγγλία – Ισλανδία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις