Παρασκήνιο

Ο Κόκκαλης στα… Περτουλιώτικα λιβάδια

Στα Περτουλιώτικα λιβάδια των Τρικάλων, παραβρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας  των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης δηλώνοντας παρών στο 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.  Το φετινό Αντάμωμα είχε ως αφιέρωμα το τρίπτυχο της Δημιουργίας και της Αναγέννησης, Συνεννόηση – Συλλογική Προσπάθεια – Ομοψυχία, σε υψόμετρο 1150 μέτρων σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, όπου οι Σαρακατσαναίοι  αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δρώμενα του παραδοσιακού κύκλου της Σαρακατσάνικης ζωής, παραβρέθηκαν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, και διεξήχθησαν δρώμενα με αθλοπαιδιές.

Ο κ. Κόκκαλης κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων τόνισε: «Ο ηθικός και δικαιικός κώδικας των Σαρακατσαναίων είναι επίκαιρος όσο ποτέ στο τρίπτυχο: Πατρίς-Θρησκεία- οικογένεια. Ως Σαρακατσαναίοι με αντίληψη της πραγματικότητας, πορευόμαστε κόντρα στο ρεύμα. Είναι η εποχή, είναι οι στιγμές που πρέπει ακόμα περισσότερο να κρατήσουμε, ζωντανές τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά, πρέπει να κοιτάξουμε την ενότητά μας, τον αγώνα μας, για να διεκδικήσουμε μια νέα Ελλάδα, για όλο το λαό, τους νέους και τις νέες. Τιμούμε τις παραδόσεις μας, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων, με σημαντική συμβολή και επιρροή στην νεότερη ελληνική παράδοση, τον τρόπο ζωής, τις τέχνες, τον πολιτισμό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις