ΛΑΡΙΣΑ

Δεν συμμετέχουν στον απολογισμό Ευαγγέλου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης – Με κοινή δήλωση τον κατηγορούν για επικοινωνιακή φιέστα

Ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο 28/6 στην αίθουσα θεάτρου Δημάρχου Β. Φαρμάκη στην Ελασσόνα, με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του Δήμου Ελασσόνας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, Γιώργος Πασχόπουλος (Ολύμπου Πολιτεία), Βασίλης Βαρνάς (Νέα Πορεία) και Δημήτρης Γκουνός (Δύναμη Ανατροπής) προχώρησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

Ο τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος Ελασσόνας επέλεξε να πραγματοποιήσει το δημόσιο απολογισμό του όχι μόνον απέχει μακράν από το προβλεπόμενο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και καταδεικνύει περίτρανα τη διαρκή αγωνία του να αποφύγει τον έλεγχο, την κριτική και εν γένει να έρθει αντιμέτωπος με τα πεπραγμένα του.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Καταστρατηγώντας τα όσα προβλέπει o κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου , ο δήμαρχος Ελασσόνας όχι μόνο δεν μας έδωσε τα στοιχεία του απολογισμού πέντε ημέρες νωρίτερα ως όφειλε, αλλά αντίθετα με προφάσεις αρνήθηκε οποιαδήποτε ενημέρωση της αντιπολίτευσης.
  2. Σε μία προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού της αντιπολίτευσης, δεν επιτρέπει στους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να βρεθούν στο πάνελ μαζί του, θέλοντας σκοπίμως να υποβαθμίσει το ρόλο τους μέσω της εικόνας που θα εισπράξουν οι παρευρισκόμενοι πολίτες.
  3. Εκτός από την άρνησή του να μας δώσει τα στοιχεία του απολογισμού νωρίτερα, δεν δέχεται δευτερολογίες για όποια ζητήματα προκύψουν στην πορεία της διαδικασίας. Αντίθετα, αφήνει να εννοηθεί πως δευτερολογίες θα… “επιτραπούν” (προφανώς από τον ίδιο) εάν και εφόσον το θέμα θα είναι… βολικό για τη δημοτική αρχή.

Για  ακόμα  μια  φορά  ο κ. Ευαγγέλου  αναδεικνύεται   αρνητικός  πρωταγωνιστής    για  αυτή την κορυφαία  διαδικασία  της δημοτικής αρχής, τον απολογισμό πεπραγμένων.

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος  του  Δημοτικού συμβουλίου, ο κατεξοχήν αρμόδιος και υπεύθυνος για όλη τη διαδικασία, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προφυλάξει τη διαδικασία από τις “υποδείξεις”- τεχνάσματα  του Δημάρχου

Πρέπει να γίνει κατανοητό από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι  η συζήτηση για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής πραγματοποιείται σε  ειδική συνεδρίαση  του  Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας  και  όχι  σε ειδική  συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του κ. Ευαγγέλου !!.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή θεωρούμε κατάφωρα  αντιθεσμική  τη στάση του Προέδρου του Δ.Σ. και του Δημάρχου Ελασσόνας, η οποία ουσιαστική απαξιώνει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στη συνεδρίαση αυτή , για να μη συμπράξουμε στην υποβάθμιση του Δ.Σ. σε μία ακόμη επικοινωνιακή φιέστα του κ. Ευαγγέλου.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη μετατροπή της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε μία στημένη επικοινωνιακή παράσταση του κ. Ευαγγέλου .

Η συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ούτε εθιμοτυπική ούτε επικοινωνιακή. Είναι ουσιαστική, μαχητική και ακολουθεί τους κανόνες και τους όρους που προβλέπει η δημοκρατία.

Η αντιπολίτευση θα είναι παρούσα στις συνεδριάσεις, στις οποίες δεν παραβιάζονται τα δικαιώματά της και δε θα γίνονται με τους όρους του ενός.

Οι μονόλογοι του κ. Ευαγγέλου δεν αφορούν κανένα…  Θα  τον αφήσουμε  να  το  απολαυσει  μόνος  του , εξάλλου  είναι  γνωστό ότι  αρέσκεται  σε  τέτοιου είδους  φιέστες.

Οι επικεφαλής  των παρατάξεων   του Δήμου Ελασσόνας

Πασχόπουλος Γεώργιος

Βαρνάς  Βασίλειος

Γκουνός Δημήτριος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις