ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κατάσχουν καταθέσεις Λαρισαίων – 13.570 λογαριασμοί “άδειασαν” σε πέντε μήνες!

Επιδημία κατασχέσεων πλήττει τις καταθέσεις των Λαρισαίων φορολογουμένων, με τις εφορίες να… βγάζουν «φωτιές» αυξάνοντας κατά 72% το ποσοστό, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Ενδεικτικό της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης, που έχει καταστεί ρουτίνα για τους υπαλλήλους, είναι πως οι εντολές κατάσχεσης από τη φορολογική διοίκηση της Λάρισας στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου έχουν αυξηθεί κατά 5.670, καθώς στο περσινό πεντάμηνο «άδειασαν» 7.900 λογαριασμοί ενώ στο αντίστοιχο φετινό διάστημα 13.570!

Το μπαράζ κατασχέσεων από καταθετικούς λογαριασμούς για όσους οφείλουν στο δημόσιο λαμβάνει κάθε μήνα εκρηκτικές διαστάσεις καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη «επίθεση» που έχει ως δόγμα «ό,τι δεν εισπράττεται… κατάσχεται».

Τον περασμένο Μάιο οι εφορίες «άνοιξαν» με αυτοματοποιημένες κινήσεις και σε χρόνο ρεκόρ 2.600 λογαριασμούς οφειλετών, έναντι 3.600 τον Απρίλιο ενώ τον Ιούνιο ο αριθμός αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα, καθώς τα τραπεζικά ιδρύματα της Λάρισας δέχονται καθημερινά από το δικαστικό τμήμα των εφοριών εκατοντάδες εντολές κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων».

Οι τράπεζες με το που λάβουν ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια προχωρούν άμεσα στη δέσμευση των ποσών που βρίσκουν στους λογαριασμούς των φορολογούμενων «σηκώνοντας» καταθέσεις που μπορεί να προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και αποταμιεύσεις.

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις