ΛΑΡΙΣΑ

Ποιοτικό νερό σε Αρμένιο, Μέλισσα, Λοφίσκο και την ευρύτερη περιοχή

Πρόσβαση σε επαρκές και ποιοτικό νερό αποκτούν πλέον οι κάτοικοι του Αρμενίου, της Μέλισσας, του Λοφίσκου και της ευρύτερης περιοχής πλησίον της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας Βόλου καθώς ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση το έργο «Αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δικτύων διανομής ύδατος για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας και Αρμενίου» προϋπολογισμού 1.317.330,00 ευρώ, που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Τα εγκαίνια του έργου πραγματοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, παρουσία φορέων της και πλήθος κόσμου.

armenio_erga2

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παραδίδουμε ένα έργο νερού, ένα έργο ζωής το οποίο δημιουργεί νέες προοπτικές επάρκειας νερού, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ ωριμάσαμε το έργο αυτό, το δημοπρατήσαμε και το ολοκληρώσαμε για να δώσουμε ένα τέλος στο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Το έργο αυτό το ξεκινήσαμε με την προηγούμενη δημοτική αρχή και το ολοκληρώσαμε με την νέα, αποδεικνύοντας ότι στη Θεσσαλία μέσα από συνέργειες και συνεργασίες πετυχαίνουμε αποτελέσματα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί το έργο και σημείωσε ότι με έργα όπως αυτό στηρίχθηκαν θέσεις εργασίας και «έπεσαν» κοινοτικά χρήματα στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

armenio_erga

Από την πλευρά του κ. Θ. Νασιακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είναι μία πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για το Δήμο μας. Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουμε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του νερού για τις περιοχές Αρμενίου, Μέλισσας και Λοφίσκου. Από σήμερα οι συνδημότες μας θα απολαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας νερό. Βγάζουμε stop τις υδροφόρες. Ο στόχος μας για υδροδότηση ολόκληρου του Δήμου γίνεται πραγματικότητα. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα καταθέσαμε τρεις ακόμη μελέτες για την υδροδότηση των περιοχών:1. Μοσχοχωρίου – Κυπαρισσίων,2. Μαυροβουνίου και 3. Ψυχικού – Αγ.Γεωργίου – Κυπάρισσου – Αγ.Παρασκευής – Ζαππείου – Χαράς – Διλόφου. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε και εκεί τρεχούμενο νερό».

Κλείνοντας ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του δήμου και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της αποκεντρωμένης διοίκησης συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, κ. Μιλτιάδης Αραμπατζής, δήλωσε τέλος: «Τα σημερινά εγκαίνια είναι μέρος μίας από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις μας. Η νέα δημοτική αρχή βαδίζει προς την οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης του Δήμου Κιλελέρ».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Tο έργο αφορούσε την κατασκευή ενός διδύμου κυκλικών δεξαμενών συλλογής των υδάτων όγκου 330 m3 η κάθε μία και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς στους οικισμούς. Πιο συγκεκριμένα, το νερό των δύο γεωτρήσεων συλλέγεται αρχικά στη δεξαμενή (δίδυμη κυκλική) με αγωγό Φ140 μήκους 1.526,50 μέτρων (Γεώτρηση Β) και μήκους 234 μέτρων (Γεώτρηση Α). Στη συνέχεια διανέμεται με έναν κοινό κεντρικό αγωγό από τη δεξαμενή αποθήκευσης έως και τον κόμβο Αχιλλείου μήκους 6.965 μέτρων (διατομής Φ 200) και ακολούθως με δύο ξεχωριστούς ανεξάρτητους αγωγούς στους οικισμούς. Ο ένας ανεξάρτητος αγωγός μήκους 3.450 μέτρων και διατομής Φ 125 καταλήγει στον υφιστάμενο υδατόπυργο Μέλισσας, από όπου συνδέεται με το υπάρχον υδρευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τους οικισμούς Μέλισσας και Λοφίσκου. Ο δεύτερος αγωγός έχει διάμετρο Φ180 για μήκος 3.890 μέτρα (ως τον κόμβο Ν65) και στη συνέχεια διάμετρο Φ140 για 3.889,5 μέτρα καταλήγοντας στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Αρμενίου.

Με την παρέμβαση αυτή εξασφαλίζεται δίκτυο διανομής αγωγών ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας, Λοφίσκου& Αρμενίου, συνολικού μήκους 19.954 μ. (περίπου).

Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν ο Δήμος Κιλελέρ και φορέας λειτουργίας η Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Στα εγκαίνια του έργου παρευρέθηκαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Γ. Λαδόπουλος, Α. Μπέμπης, Α. Μπίλλης, Ν. Λιούπας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις