ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χιλιάδες Λαρισαίων στο “φινάλε” του φετινού Φεστιβάλ Πηνειού – Δείτε φωτογραφίες-video

Με μεγάλη επιτυχία έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία του Φεστιβάλ Πηνειού με τη μοναδική συναυλία από τον Πάνο Μουζουράκη.

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην κοίτη του ποταμού, περπάτησαν, διασκέδασαν, χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους.

Το Φεστιβάλ από την πρώτη μέρα έκλεψε στις εντυπώσεις με τα διάφορα δρώμενα και τις συναυλίες και χθες το βράδυ οι πολίτες της Λάρισας έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

«Από μικρό πανηγύρι κάναμε ένα κανονικό Φεστιβάλ” σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης για να προσθέσει μεταξύ άλλων τα εξής: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για το γεγονός ότι το νέο, αναβαθμισμένο και ποιοτικό Φεστιβάλ Πηνειού αγκαλιάστηκε τοσο θερμά από τους Λαρισαίους και όχι μόνο Για τη νέα δημοτική αρχή, το στοίχημα ήταν συγκεκριμένο.

Από γιορτή με χαρακτήρα μικρού πανηγυριού, οι εκδηλώσεις έπρεπε να μετατραπούν σε ένα κανονικό Φεστιβάλ. Μετά την περσινή μεταβατική χρονιά, η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, παίρνει ξεκάθαρα πλέον τέτοια χαρακτηριστικά. Ενός πραγματικού Φεστιβάλ, η έναρξη του οποίου συμπίπτει με την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής, δίνοντας έτσι ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα σε μεγάλο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού συμπεριελάβε το Φεστιβάλ Πηνειού στον κατάλογο των επίσημων φεστιβάλ που στηρίζει. Από την πρώτη χρονιά στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου, είχαμε αποφασίσει ότι η σύνδεση του ποταμού με την πόλη και την κοινωνία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, δεν μπορεί να γίνει με τους Λαρισαίους σε ρόλο απλών θεατών. Κεντρικό ζήτημα για μας είναι η συμμετοχή και η διάδραση των πολιτών με τις εκδηλώσεις. Ηταν μια επιλογή απολύτως πετυχημένη αν κρίνουμε από την ανταπόκριση μικρών και μεγάλων σ΄ αυτές τις δράσεις. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε ολόκληρη την πόλη, σε όλους, ωστόσο είναι πολύ χαρούμενος για τη αθρόα συμμετοχή και η ικανοποίηση που εκφράζουν οι νέοι άνθρωποι, δηλαδή το πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Το Φεστιβάλ κατέβασε στον Πηνειού, τους νέους ανθρωπους της πόλης μας είτε αυτοί είναι δημότες της Λάρισας, είτε φοιτητές και εργαζόμενοι στην πόλη. Ο Πηνειός κάθε βράδυ, αυτές τις ημέρες έσφυζε απο ζωή , ενέργεια και ζωντάνια. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη διοργάνωση, το Φεστιβάλ Πηνειού 2017 θα είναι ακόμα καλύτερο και περισσότερο εξωστρεφές. Είναι φιλοδοξία και στόχος μας, το φεστιβάλ Πηνειού με αυτή τη νέα και ποιοτική του μορφή να αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικός γεγονός όχι μόνο τη Λάρισα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή και γιατί όχι όλη τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Ευχαριστώ τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους που κατέκλυσαν τον ποτάμι, και κυρίως ευχαριστώ τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης που συμμετείχαν και στήριξαν το Φεστιβάλ”.

Δείτε τις φωτογραφίες:

festival_201611 festival_201610 festival_20169 festival_20168 festival_20167 festival_20166 festival_20165 festival_20164 festival_20163 festival_20162 festival_20161 festival_2016 festival_201612

festival_201614

Δείτε το video από την συναυλία του Πάνου Μουζουράκη:

https://youtu.be/pWeOL9CzVYA

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις