ΛΑΡΙΣΑ

Παρουσιάστηκαν οι μελέτες για το «Κονάκι Αβέρωφ»

Οι μελέτες πουβραβεύθηκαν στο πλαίσιο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών γιατο «κονάκι του Αβέρωφ», παρουσιάσθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μύλο του Παπά.

Επίσης στο Μύλο εκτίθενται και οι 34 προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός,  είχε προκηρυχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η κρίση των μελών της Κριτικής Επιτροπής για την αξιολόγηση και κατάταξη των προτάσεων ήταν ομόφωνη.

Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο την ανάδειξη του κτιρίου του Κονακίου Αβέρωφ, στη Νέα Πολιτεία, ως πολυχώρου πολιτισμού, ενώ πλέον ο Δήμος θα διερευνήσει τις πιθανότητες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

konaki_aberof

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Υποδομών και  Αστικής Ανάπλασης κ. Δημήτρης Μαβίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Κ. Σαπουνάς, τα μέλη των ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και αρχιτέκτονες της πόλης, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η γενική διευθύντριατου Δήμου Λαρισαίων ΛίληΓιοβρή.

Σημειώνεται ότι οι διακριθείσες προτάσεις του διαγωνισμού είναι οι εξής:

1ο Βραβείο: Συμμετοχή με κωδικό FA05032011, ομάδα μελέτης:   ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΣΠΥΡΟΣ   Αρχιτέκτονας Μηχανικός.

2ο Βραβείο: Συμμετοχή με κωδικό Y12345678M, ομάδα μελέτης:   ΚΑΡΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΤΖΟΡΑ ΜΑΡΙΑ   Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΛΑΖΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Αρχιτέκτονας Μηχανικός.

2ο Βραβείο: Συμμετοχή με κωδικό 00008888LA, ομάδα μελέτης: ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αρχιτέκτονας Μηχανικός.

ΕΠΑΙΝΟΙ

Έπαινος επιδόθηκε στη συμμετοχή με κωδικό 02181924KN, ομάδα μελέτης: ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΛΕΚΚΑΣ ΕΜΑΝΝΟΥΗΛ Αρχιτέκτονας Μηχανικός.

Έπαινος επιδόθηκε: στη συμμετοχή με κωδικό 00011001AB, ομάδα μελέτης:   ΑΘΗΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αρχιτέκτονας Μηχανικός.

ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ

Εύφημος μνεία: Συμμετοχή με κωδικό 11021815ΑΡ, ομάδα μελέτης: ΚΑΣΟΥΜΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Αρχιτέκτονας Μηχανικός.

Εύφημος μνεία: Συμμετοχή με κωδικό 11075677AV, ομάδα μελέτης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝΑΣ Αρχιτέκτονας Μηχανικός.

Εκπρόσωποι των μελετητικών ομάδων που διακρίθηκαν παρουσίασαν τις προτάσεις, ενώ ακολούθησε συζήτηση με μέλη της Κριτικής Επιτροπής, στην οποία μετείχαν οι

Αγοραστίδου Βασιλική, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Κοτιώνης Ζήσης Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βαβύλη Φανή Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ., Καζέρος Νίκος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, Γιοβρή Ευαγγελία, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων,

Να σημειωθεί ότι στον «Μύλο του Παππά» (1ος και 2ος όροφος) λειτουργεί έκθεση και των 34 μελετών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Η έκθεση θα παραμείνειανοικτή έως και τις 10 Ιουνίου καιθα λειτουργεί καθημερινά (απότις 9 το πρωί έως 9 το βράδυ) καιτο Σάββατο (από τις 11 το πρωί έως 9 το βράδυ).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις